Με το κόκκινο γαρύφαλλο της ελπίδας, για το δίκιο και τις ανάγκες των πολλών

Ατελείωτα τα γκλαμουράτα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια…Πλήθος τα σποτάκια και τα βίντεο στα ΜΜΕ και στα sosial media όλων αυτών που προσπαθούν αυτάρεσκα να μας πείσουν ότι έχουν «νέες ιδέες» και «αυτοδιοικητικό όραμα»… ενώ είναι μονίμως εχθρικοί και απόντες απ’ τους κοινωνικούς – εργατικούς αγώνες…

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου των Δημοτικών – Περιφερειακών εκλογών. Μια προεκλογική περίοδος μακρά, συνέχεια αυτής των βουλευτικών εκλογών που προηγήθηκαν μόλις πριν τρεις μήνες.

Μετά τα αρχικά χαμόγελα του κυβερνητικού επιτελείου για την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές, το κλίμα ευφορίας γρήγορα σκιάστηκε και αντικαταστάθηκε από κατάσταση πανικού, αφού το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος» σμπαραλιάστηκε απ’ τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, πλήρως ανίκανο να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.

…Διάχυτη η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί, γιατί ολόκληρη η Θεσσαλία, η Στερεά, βούλιαξαν στη λάσπη, ο Έβρος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Δυτική Αττική, η Πάρνηθα, μυρίζουν ακόμα στάχτη κι αποκαϊδια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφεύγει επιμελώς όπως ο διάολος το λιβάνι, να εκφραστούν στην κάλπη απέναντι στους εκλεκτούς της στους δήμους και στις Περιφέρειες, οι πραγματικές διαθέσεις πλατιών λαϊκών στρωμάτων που ζουν εκτός από τις συνέπειες των καταστροφών αλλά και την καλπάζουσα ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Οργή και η αγανάκτηση υπάρχει σε μεγάλο κομμάτι του λαού για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της νέας μόλις τρίμηνης κυβερνητικής θητείας, που δεν ήταν και λίγα. Καθηλωμένοι οι μισθοί την ώρα που τα κέρδη και τα φορολογικά έσοδα σπάνε ρεκόρ, με την παραπέρα νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας με τις 13 ώρες δουλειάς που έφερε ο νόμος του Γεωργιάδη, αλλά και η νέα επίθεση που εξαπολύουν στους μικροεπαγγελματίες.

Είναι βαριά εκτεθειμένοι, και το ξέρουν, γιατί από πάνω μέχρι κάτω, κυβερνήσεις, δήμοι και Περιφέρειες, διαχρονικά υλοποιούν την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει την προστασία των λαϊκών περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος, μέχρι και της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους. Έκαναν σημαία τους την πολιτική που θεωρεί αχρείαστο κάθε έργο που δεν υπόσχεται κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ή που δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα», δηλαδή χαράτσια στο λαό.

…Όμως, το θετικό ελπιδοφόρο βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές με την ενίσχυση του ΚΚΕ, μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερο στις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές, την Κυριακή στις 8 Οκτώβρη.

Τώρα είναι η ώρα και μια ακόμη ευκαιρία να εκφραστεί στην κάλπη, η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που μάχεται ουσιαστικά για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών.

Τώρα είναι η ώρα να αποδυναμωθούν όλοι οι δημοτικοί και περιφερειακοί συνδυασμοί οι οποίοι παρά τις κορώνες τους για «ανεξάρτητη» αυτοδιοίκηση, την επομένη των εκλογών μεταβάλλονται σε πιστούς τοποτηρητές και εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), και της στρατηγικής της Ε.Ε. που προστάζει «γη και ύδωρ» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους που πλήττονται άγρια απ’ την ακρίβεια που καλπάζει, την ανεργία, τη φοροληστεία, την υποχρηματοδότηση του κράτους στην υγεία – παιδεία – πρόνοια, κανένας απ’ τους επίσημους ή ανεπίσημους υποψήφιους συνδυασμούς αυτών των κομμάτων, δε θέλει και δε μπορεί και να πάει κόντρα σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο, στην πολιτική που επιδιώκει: «Οι πολλοί να βολεύονται με τα λίγα και οι λίγοι να αποκομίζουν τα μέγιστα κέρδη σε βάρος της ζωής των πολλών».

Ατελείωτα τα γκλαμουράτα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια με φωτογραφίες των υποψηφίων, με τα πάσης φύσεως προσόντα στα βιογραφικά τους. Πλήθος τα σποτάκια και τα βίντεο στα ΜΜΕ και στα sosial media όλων αυτών που προσπαθούν αυτάρεσκα να μας πείσουν ότι έχουν «νέες ιδέες» και «αυτοδιοικητικό όραμα»… ενώ είναι μονίμως εχθρικοί και απόντες απ’ τους κοινωνικούς – εργατικούς αγώνες.

Όλοι αυτοί που σήμερα δίνουν εξετάσεις ως μαθητευόμενοι αυτοδιοικητικοί «σωτήρες», το μόνο που φανερώνουν τελικά είναι η ένδεια στοιχειώδους πολιτικού λόγου, αφού τον υπόλοιπο καιρό ασχολούνται μόνον με «τα του οίκου τους» ή με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους.

Όλοι αυτοί, Νεοδημοκράτες, Πασόκοι, Συριζαίοι, «ανεξάρτητοι» κάθε κοπής και τεχνοκράτες, όλοι τους υπηρέτησαν στην τοπική διοίκηση και διαγκωνίζονται για να ξανα-υπηρετήσουν για τα κέρδη των λίγων, των εργολάβων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός μας έχει γνώση και πείρα…

Δεν μπαίνουμε στο αδιέξοδο να ψάχνουμε διαφορές ανάμεσα στους συνδυασμούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ, που προκλητικά και απαράδεκτα συναγωνίζονται για το με πόσα κυβικά νερού πλημμύρισε και πνίγηκε ο λαός στους μεν και πόσα στους δε, ή πόσους έκαψε η εγκληματική τους πολιτική στη «βάρδια» του ενός ή του άλλου, που τα ρίχνουν όλα βολικά και με μια φωνή στην λεγόμενη «κλιματική κρίση».

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπηρετούν όλοι τους τσάκισε το λαό μας και τώρα ο ίδιος πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση παντού σε Δήμους, Περιφέρεια.

Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο και το μήνυμα, που πρέπει να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά, για να δοθεί ώθηση στην αντεπίθεση. Την επόμενη μέρα είναι επιτακτική η ανάγκη να είναι αποδυναμωμένοι αυτοί που το κάνουν βίο αβίωτο στο λαό.

Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω

(…) για των ψαράδων τον ωκεανό,

για το ψωμί των παιδικών μας αηδονιών,

και για την αγροτιά και για τ’ αλεύρι μας,

τη θάλασσα, το ρόδο και το στάχυ,

τους σπουδαστές, τους ναύτες, τους φαντάρους,

για όλους τους λαούς σ’ όλους τους τόπους,

για τη λυτρωτική τη θέληση

των πορφυρών λαβάρων της αυγής.

Πάλεψε πλάι μου, κι εγώ θα σου χαρίσω τα όπλα όλα της ποίησής μου…

Πάμπλο Νερούδα

Στους 3 Δήμους της Κέρκυρας και στη Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων – Ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Αυτό θα είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα, για τις ανάγκες των πολλών !

Βαγγέλης Χριστοδούλου, 
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων.

Βρεφονηπιοκόμος, υπάλληλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Τοπικού Παραρτήματος Κέρκυρας του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.
Μέλος του Δ.Σ. στο σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: