Λιάνα Κανέλλη: Επιδιώκετε σύστημα υγείας μεταξύ “Grey’s Anatomy» και “New Amsterdam” – Τη συναίνεση του ΚΚΕ δεν πρόκειται να την πάρετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που έχει εξασφαλισμένες τις ανάγκες του, όπως είναι η Υγεία και όχι να ζει σε μια κοινωνία-ζούγκλα στην οποία επικρατεί ο πιο ισχυρός

Σύστημα υγείας όμοιο με αμερικάνικο σήριαλ, όπου διεξάγεται μάχη των ασθενών να εξασφαλίσουν χρήματα για τη νοσηλεία τους και μάχη των γιατρών να εξασφαλίσουν χορηγούς για να λειτουργούν τα νοσοκομεία, επιδιώκει να φτιάξει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που συζητείται, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση καταργεί τόσο την έννοια της δημόσιας ασφάλισης όσο και της δημόσιας περίθαλψης, σπρώχνοντάς τα μαζί στον ιδιωτικό τομέα.

Όσο για το περιβόητο επιχείρημα της «ελεύθερης επιλογής, η Λιάνα Κανέλλη ξεκαθάρισε ότι ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που έχει εξασφαλισμένες τις ανάγκες του, όπως είναι η Υγεία και όχι να ζει σε μια κοινωνία-ζούγκλα στην οποία επικρατεί ο πιο ισχυρός.

Έκανε ακόμα λόγο για εκβιασμό των ασθενών, καθώς αναγκάζονται να καταβάλουν ό,τι έχουν για να γιατρευτούν και πάνω στον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων πατάει το καπιταλιστικό σύστημα για να κερδοφορεί.

Την ίδια ώρα, επισήμανε, δεν υπάρχει ούτε μισός γιατρός και μισή Ένωση γιατρών που να υποστηρίζει το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία οδηγεί σε μερική απασχόληση γιατρών, σε μερική υγεία, και μερική προστασία. Πρόκειται για επίθεση στην κοινωνία, που η κυβέρνηση την βαφτίζει ελεύθερη επιλογή, είπε η Λιάνα Κανέλλη, ξεκαθαρίζοντας ότι τη συναίνεση του ΚΚΕ δεν πρόκειται να την έχει η κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: