Κυβέρνηση του 11,4%

Η αστική διανόηση και τα συστημικά ΜΜΕ, αναπαράγοντας την αστική ιδεολογία, φροντίζουν να εξωραΐζουν την αστική δημοκρατία, αποκρύπτοντας το γεγονός πως αποτελεί «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία». Εξού και η ηχηρή …σιωπή τους για το γεγονός πως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά με 11,4%!

Και στις ευρωεκλογές αποδείχτηκε η ραγδαία υποβάθμιση ακόμη και της τυπικής δημοκρατίας από την πλευρά του πρωθυπουργού, όταν με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό παραποιεί την ψήφο του λαού προκειμένου να επιταχύνει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, ως συνέχεια των αντιλαϊκών κατευθυντήριων ευρωενωσιακών και ευρωατλαντικών οδηγιών. Ο Μαρξισμός έχει αναδείξει το ταξικό περιεχόμενο αλλά και τη μορφή ταξικής εξουσίας της κυρίαρχης τάξης, την οποία η αστική ιδεολογία αποκαλεί «δημοκρατία». Ο Λένιν μάλιστα αναφερόταν στην αστική δημοκρατία ως την «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία» («Άπαντα», τ. 37, σελ. 256).

Η αστική διανόηση και τα συστημικά ΜΜΕ, αναπαράγοντας την αστική ιδεολογία, φροντίζουν να εξωραΐζουν την αστική δημοκρατία, αποκρύπτοντας το γεγονός πως αποτελεί «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία». Εξού και η ηχηρή …σιωπή τους για το γεγονός πως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά με 11,4%! Αυτό προκύπτει αν υπολογισθεί η αναγωγή του αριθμού των 1,125,602 ψήφων που έλαβε η ΝΔ επί του συνόλου των εγγεγραμμένων (9.814.685) βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ είναι 11,4%. Κάτι ανάλογο προκύπτει και από τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου η ΝΔ έλαβε 41%. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για 21,5% όταν γίνει αναγωγή του αριθμού των 2.115.322 ψήφων επί των εγγεγραμμένων.

Επομένως ουδέν αναληθέστερο όταν ο πρωθυπουργός διατείνεται με στομφώδη τρόπο πως η κυβέρνηση του «έχει ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή». Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία», η οποία με αυτό το ποσοστό 11,4% στοχεύει στην κλιμάκωση της εφαρμογής όλων των κατευθυντήριων πολιτικών ΕΕ και ΝΑΤΟ για την οικονομία πολέμου. Όλων των αντεργατικών οδηγιών της Κομισιόν, των ματωμένων πλεονασμάτων, των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης που βαθαίνουν την ακρίβεια και φτωχοποίηση. Και βέβαια όλων των αντιλαϊκών πολιτικών που η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας το φαρμάκι για φάρμακο, αποθεώνει την «ελεύθερη αγορά» και τον «ανταγωνισμό» των εκθέσεων Ντράγκι και Λέττα.

Στις 9 του Ιούνη κάθε αντιλαϊκή πολιτική καταδικάστηκε μαζικά στην κάλπη, συρρικνώνοντας τη ΝΔ στο 11,4%. Ποσοστό που απονομιμοποιεί την κυβέρνηση -και όλη τη σοσιαλδημοκρατία και τα συστημικά κόμματα που την στηρίζουν- να κουνά το δάχτυλο, για παράδειγμα, στους εργαζόμενους που εναντιώνονται στη «νομιμοποίηση» της μαύρης εργασίας, αυξάνοντας τον ημερήσιο χρόνο εφαρμογής της πολλαπλής απασχόλησης. Ή απαγορεύοντας την απεργία όταν δεν υπάρχει απόφαση του 50+1% των εργαζομένων. Αυτά από μια «εκμεταλλεύτρια μειοψηφία» αστικής δημοκρατίας του 11,4%.

Την επόμενη όμως των ευρωεκλογών υπάρχει το ΚΚΕ, μια ενισχυμένη και υπολογίσιμη δύναμη, που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, της αντεπίθεσης και της ανατροπής της κεφαλαιοκρατικής βαρβαρότητας.

Κώστας Γουλιάμος
902.gr

*Ο Κώστας Γουλιάμος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Διετέλεσε Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: