Ξαναζωντάνεψε τ’ αρματολίκι – Βετεράνοι του ΔΣΕ μπαίνουν στην αίθουσα της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στο Βερολίνο (VIDEO)

Κανυκτική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την ατμόσφαιρα στην αίθουσα της εκδήλωσης για τα 100χρονα του κόμματος στο Βερολίνο, όταν εισήλθαν παλαίμαχοι αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού.

Ανάμεσα στις πολλές όμορφες και αγωνιστικές στιγμές που έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στο Βερολίνο, πραγματικά αξέχαστη θα μείνει η είσοδος των παλαίμαχων αγωνιστών του ΔΣΕ. Πρόκεται για μαχήτριες και μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που μετά το τέλος του Εμφυλίου βρήκαν φιλόξενο καταφύγιο στην τότε Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία.

Η είσοδός τους στην αίθουσα έγινε με τη συνοδεία μπάντας που έπαιζε τον αντάρτικο ύμνο “Στ’ άρματα, στ’ άρματα”, ενώ στο πλευρό τους ήταν νέοι σύντροφοι, υπογραμμίζοντας συμβολικά την “παράδοση σκυτάλης” από τη μια γενιά κομμουνιστών στην άλλη, που, παρά τις μεγάλες διαφορές στις προσλαμβάνουσες και τις συνθήκες δράσης, συνδέονται με το κοινό όνειρο της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλημέρα σε συντρόφους και φίλους. Καλή Κυριακή. Με μία μεγαλειώδη εκδήλωση ,η Κ.Ο Γερμανίας τού ΚΚΕ γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του. Η ποιό συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν, η είσοδος στην αίθουσα των παλαιμάχων συντρόφων, αγωνιστών του Δ.Σ.Ε ,που φιλοξενήθηκαν μετά το τέλος του εμφυλίου στην Λ.Δ.τηςΓερμανιας. Συνοδευόμενοι από νεολαίους συντρόφους, μπήκαν στο χώρο της κεντρικής εκδήλωσης, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και παράλληλα εισέπρατταν υποσχέσεις από ολόκληρη την αίθουσα ότι οι αγώνες τους δεν πήγαν χαμένοι. Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν. Ένα δρόμο, που έρχεται από μακριά και πάει ακόμα μακρύτερα, ένα δρόμο δύσκολο αλλά σίγουρο δρόμο. Θα τον βαδίσουμε μέχρι να δικαιωθεί επιτέλους ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ.

Gepostet von Angelos Anagnostoudis am Sonntag, 4. November 2018

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: