ΚΝΕ: Είμαστε στο πλευρό των αγροτών γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης για αυτούς, για τις οικογένειές τους

Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής αλλά και όλης της χώρας.

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, τις κινητοποιήσεις τους, τα μπλόκα με τα τρακτέρ που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία εδώ και κάποιες ημέρες», δηλώνει με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, στην οποία αναλυτικά σημειώνει:

«Είμαστε στο πλευρό τους γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης για αυτούς, για τις οικογένειές τους. Είναι αγώνας που αφορά και εμάς, όλο τον λαό και τη νεολαία της περιοχήςΙδιαίτερα για τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, ο αγώνας αυτός είναι μάχη για το μέλλον τους, το δικό τους αλλά και του τόπου μας. Για αυτό και καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να τον συκοφαντήσει και να τον καταστείλει.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, η πώληση των προϊόντων τους σε εξευτελιστικές τιμές, οι αποζημιώσεις – ψίχουλα απέναντι στις συνέπειες των πλημμυρών και άλλων καταστροφών που έχουν υποστεί, δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή από το να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να αγωνιστούν συλλογικά και οργανωμένα.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, οι κατευθύνσεις της που υλοποιούνται πιστά από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, η αντιλαϊκή πολιτική είναι η αιτία που ερημώνουν τα χωριά της Θεσσαλίας από νέους ανθρώπους, που τους στερείται ουσιαστικά η επιλογή να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή στον τόπο τους και στα χωριά τους.

Η ίδια πολιτική που για τα κέρδη των λίγων αντιμετωπίζει το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής στους νέους της υπαίθρου ως κόστος, είναι που οδηγεί στην υποβάθμιση των χωριών της Θεσσαλίας, στην ερημοποίησή τους.

Αυτοί οι λόγοι κινητοποιούν τους αγρότες και όχι κάποια “συγκυρία” ή κάποιο “εισαγόμενο πρόβλημα”, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση.

Η πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες, υποβαθμίζει και τις σπουδές των νέων της περιοχής. Ταυτόχρονα, είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που υποβαθμίζει τους όρους σπουδών, την εργασιακή προοπτική, τα πτυχία των φοιτητών – σπουδαστών που φοιτούν σε σχολές της περιοχής και σχετίζονται με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, που δεν τους αναγνωρίζονται ούτε επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο τους για να εργαστούν σε αυτόν τον τομέα!

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που εδώ και μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση και την αξιοπρεπή επιβίωσή τους, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι απάντηση στις διεκδικήσεις τους δεν είναι τα ψίχουλα που εξαγγέλλουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, για αυτό και συνεχίζουν τον αγώνα τους!

Γνωρίζουν, επίσης, έναν σίγουρο, δοκιμασμένο και νικηφόρο δρόμο για να συνεχίσουν την πάλη τους. Αυτόν της οργάνωσης και του συντονισμού του αγώνα με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα, μέσα από τους αγροτικούς τους συλλόγους, τις Ομοσπονδίες τους, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Με συμπόρευση με τους εργαζόμενους, με τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, με τους υπόλοιπους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή μπορούν από κοινού να πιέσουν την κυβέρνηση, να ζητήσουν απαντήσεις και ουσιαστικές ανάσες ανακούφισης για να μπορούν να μένουν και να παράγουν στον τόπο τους αξιοπρεπώς!

Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής αλλά και όλης της χώρας. Στηρίζουμε τα αιτήματα και τις μορφές του αγώνα τους! Εκφράζουμε και δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια. Το σύνθημα “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής” δείχνει τον δρόμο. Το μέλλον του τόπου μας θα το γράψουμε εμείς βαδίζοντας σε αυτόν τον δρόμο!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: