“ΚΚΕ και ευρωβουλευτής είναι σχήμα οξύμωρο” – Στα άδυτα της δαπίτικης πολιτικής σκέψης με το Νίκο Ρωμανό

Ο υποψήφιος της ΝΔ επιτέθηκε στο Νίκο Αμπατιέλο με έναν ορυμαγδό αντικομμουνιστικής μπουρδολογίας, εμπνευσμένο από την Έλλη Παπαγγελή, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και το Θάνο Τζήμερο.

Το Νίκο Ρωμανό το γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια ως υπεύθυνο της ΝΔ για τα σόσιαλ μίντια, με ενεργό ρόλο και του ίδιου προσωπικά σε “εμπνευσμένες” αναρτήσεις που μας έκαναν όλους να θαυμάζουμε την ευρύτητα των οριζόντων του και την τετράγωνη επιχειρηματολογία του. Ως υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Ρωμανός όπως είναι αναμενόμενο εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα σε τελεοπτικά πάνελ, αποδεικνύοντας πως ο άνδρας πίσω από τον ψηφιακό μύθο έχει ακόμα περισσότερα να δώσει στη σάτιρα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αφορμή για να ξεδιπλώσει τις ρητορικές του ικανότητες και τους βαθείς στοχασμούς του ήταν αυτή τη φορά η παρουσία του σε προεκλογικό πάνελ του ΣΚΑΙ όπου ήταν επίσης καλεσμένος ο Νίκος Αμπατιέλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ο Ρωμανός του επιτέθηκε με έναν ορυμαγδό αντικομμουνιστικής μπουρδολογίας, εμπνευσμένο από την Έλλη Παπαγγελή, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και το Θάνο Τζήμερο.

Τζημέρειας κοπής ήταν ιδιαίτερα το πρώτο “βέλος” του Ρωμανού στον Αμπατιέλο, όταν ισχυρίστηκε πως “ΚΚΕ και ευρωβουλευτής είναι σχήμα οξύμωρο”, επειδή “είστε κατά της Ευρώπης, αλλά σας αρέσει να παίρνετε τα λεφτά απ’ το ευρωκοινοβούλιο”. Κάτι τέτοια λέει ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, δηλαδή πως το ΚΚΕ δεν πρέπει να είναι στη βουλή, αφού δεν πιστεύει στον αστικό κοινοβουλευτισμό. Ό,τι λέει δηλαδή κάθε καφενόβιος χουντόγερος που σέβεται τον εαυτό του ανά την επικράτεια.

Από τη φαρέτρα του Ρωμανού δεν μπορούσε να λείπει φυσικά και λίγη μαδουρολογία, αφού είναι γνωστό ότι ο ίδιος και το κόμμα του στηρίζουν με τα μπούνια τον αχυράνθρωπο Γκουαϊδό και τα οπερετικά ως τώρα πραξικοπήματά του. Εν προκειμένω, ο υποψήφιος της ΝΔ πρόσθεσε τη δική του πινελιά, λέγοντας πως “ο Μαδούρο σκοτώνει παιδάκια στη Βενεζουέλα”, αποκρύπτοντας όμως ότι πρώτα τους βγάζει τα νύχια με την τανάλια και αφαιρεί τα όργανά τους για μεταμοσχεύσεις σε εκλεκτούς του καθεστώτος.

Και πάμε τώρα στο Έβερεστ της πολιτικής και οικονομικής σκέψης που κρύβεται στο μυαλό του, με το οποίο απέδειξε περίτρανα πως το ΚΚΕ είναι εχθρός των εργαζομένων. Κι αυτό γιατί δε θέλει επενδύσεις, ενώ όλοι πρέπει να μάθουν πως “εργαζόμενοι χωρίς εργοδότες δεν υπάρχουν”. Τι κι αν η ιστορία μας διδάσκει πως μια χαρά εργαζόμενοι μπορούν να υπάρξουν χωρίς αφεντικά, ενώ το αντίθετο δεν έχει γίνει ποτέ; Να πούμε βέβαια πως ούτε καν εδώ δεν καταφέρει να πρωτοτυπήσει ο Ρωμανός, που μάλιστα ένιωσε τόσο περήφανος για τα “αποστομωτικά” του επιχειρήματα, που ανάρτησε – κατάλληλα μονταρισμένο ώστε να μη φαίνονται οι απαντήσεις του Αμπατιέλου – το επίμαχο απόσπασμα με το εξής μετριοπαθές σχόλιο, ένα βήμα πριν το “μάθετε μπαλίτσα απ’ τον άρχοντα”:

Στην πραγματικότητα λοιπόν, τη ρηξικέλευθη διαπίστωση είχε κάνει προ ετών ο τιτάνας Τζέρι Γιακουμάτος, μιλώντας για επιχειρήσεις που μπορούν να υπάρξουν χωρίς εργαζόμενους, αλλά όχι το αντίστροφο. Μόνο που δυστυχώς τότε δεν υπήρχαν ΜΚΔ, τόσο διαδεδομένα τουλάχιστον, ώστε να του αποδοθούν οι δάφνες που άξιζαν σε τέτοια φιλελεύθερη εμβρίθεια. Παρήγορο είναι τουλάχιστον πως η νέα γενιά της κεντροδεξιάς παράταξης πατά σε ώμους γιγάντων και μπορεί να τους ξεπεράσει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: