“Κι ήταν όλοι τους εκεί…”

Μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στον Πειραιά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, στοιχισμένοι – ζυγισμένοι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που συνθλίβουν τις ανάγκες του λαού…

Για τις συμπράξεις των αστικών κομμάτων στις εκλογές του Οκτώβρη έχουμε γράψει πολλά. Στο έδαφος της στρατηγικής τους σύμπλευσης και ανάλογα με το τι υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με μεγάλη ευκολία στελέχη τους μεταπηδούν από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο και τα επιτελεία τους στηρίζουν φανερά ή υπόγεια άλλους συνδυασμούς. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μιλάνε από μόνες τους.

Όπως στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του νυν δημάρχου Πειραιά, Γ. Μώραλη, όπου παρευρέθηκαν η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας, και ο Ν. Βλαχάκος, βουλευτής της ΝΔ, κι από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της ΚΠΕ Α. Σπυρόπουλος και ο βουλευτής Π. Χρηστίδης. Τα δυο αυτά κόμματα στηρίζουν Μώραλη στον Πειραιά. Δεν έλειπε όμως και ο τρίτος της παρέας, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, Γ. Ιωακειμίδης, μολονότι στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει επισήμως τον Γ. Γαβρίλη, για τον οποίο όμως ο Μώραλης στάζει μέλι!

Μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στον Πειραιά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, στοιχισμένοι – ζυγισμένοι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που συνθλίβουν τις ανάγκες του λαού. Γι’ αυτό η σύμπλευσή τους πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια. Της μόνης δύναμης που στέκεται απέναντι στον ενιαίο αντιλαϊκό σχεδιασμό τους και παλεύει ως γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση για τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

 

Αναδημοσιεύεται από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: