“Καλά κρασιά” – Αποστόμωσε ο Γιάννης Πρωτούλης το Γεραπετρίτη για το δήθεν “κάλεσμα μίσους” στις διαδηλώσεις (VIDEO)

Εγώ ήμουν στη διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη και δεν είδα εκεί κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μην έχετε τέτοια αγωνία, η λογική του είναι να “λογαριαστούμε μετά”, να προτείνει υπουργούς κοινής αποδοχής. Στο σύστημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το δικομματικό παιχνίδι παίζει.

Η παρέμβαση του Γ. Πρωτούλη στη σημερινή εκπομπή του Παπαδάκη ήταν μεστή και απολαυστική. Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκίνησε με “γκολ από τα αποδυτήρια”, απαντώντας στην ερώτηση του οικοδεσπότη:

-Τι απαντάτε στην κριτική της κυβέρνησης και όσα λέει ο κ. Γεραπετρίτης για το “κάλεσμα μίσους”;

Καλα κρασιά…

Είπε και συνέχισε.

Τι να απανατήσουμε; Κάλεσμα μίσους ήταν η λαοθάλασσα στη Νέα Σμύρνη; Όσοι κατέβηκαν από γειτονιές και από φορείς να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία; Για αυτούς λέει τέτοια πράγματα;

Ο Πρωτούλης σχολίασε πως τέτοια σκηνικά με επεισόδια, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός, κάθε φορά που υπάρχει μαζικό κίνημα, για να διαλύσουν μεγάλες διαδηλώσεις.

Σαράντα χρόνια έχουμε δει το σκηνικό, κανείς δεν είναι απονήρευτος…

Περιέγραψε την τραγική κατάσταση στη χώρα, με τους χιλιάδες νεκρούς -χώρια όσοι δε βρίσκουν κρεβάτι γιατί αναστέλλονται τα χειρουργεία-, τους 1 εκατομμύριο άνεργους, τον κόσμο που μένει χωρίς εισόδημα και τις σχολές που παραμένουν κλειστές εδώ και έναν χρόνο.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με καταστολή. Τα κενά στα νοσοκομεία δεν καλύπτονται με γκλοπ και δακρυγόνα. Η καταστολή είναι η άλλη όψη του νομίσματος της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σημείωσε μάλιστα τη στρατηγική σύμπλευση των κομμάτων εξουσίας στο κομμάτι της καταστολής, καθώς “τις αύρες που αγόρασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις χρησιμοποιεί τώρα η ΝΔ”. Και όταν η Κοραή του είπε εκ του πονηρού πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με το ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη, ο Πρωτούλης την έβαλε στη θέση της.

Δε ζητάμε πιστοποιητικά φρονημάτων από όσους διαδηλώνουν ενάντια σε τέτοια ανατριχιαστικά φαινόμενα. Υπάρχει κανείς που τα βλέπει και συμφωνεί; Αν ναι, υπάρχει θέμα.

Να σας διαβεβαιώσω όμως ότι ήμουν στη διαδήλωση και δεν είδα κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκεί. Μην έχετε λοιπόν τέτοια αγωνία και ανησυχία, δεν έχει τέτοια αντίληψη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική του είναι “να λογαριαστούμε μετά”, να βάλουμε πλάτη στην πανδημία. Προτείνει μάλιστα και υπουργούς κοινής αποδοχής. Στο σύστημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το δικομματικό παιχνίδι παίζει.

Όσο για το ζήτημα της “ελλιπούς εκπαίδευσης” των αστυνομικών, που προβάλλεται από στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ο Πρωτούλης διαχώρισε τη θέση του.

Εμείς δε συμφωνούμε ότι οι αστυνομικοί είναι ανεκπαίδευτοι. Έχουμε ζήσει στο πετσί μας την αστυνομική βία και ξέρουμε πως οι αστυνομικοί είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι, για να αντιμετωπίζουν τον λαό ως εχθρό. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Πρόσθεσε πως όσοι μιλάνε για “βελτίωση της εκπαίδευσής τους”, είναι σα να θέλουν να γίνει πιο αποτελεσματική με προληπτικά μέτρα για να μην ανοίγει κανείς το στόμα του. Και συνέχισε σε σχέση με τον εξοπλισμό της.

Οι εξοπλισμοί που παραλαμβάνει μες στην πανδημία η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι εξοπλισμοί για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Οι αύρες, οι Αίαντες, τα χημαικά και τα δακρυγόνα είναι για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις και τον εχθρό-λαό…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: