Ήταν φίλος της Κούβας και των καταπιεσμένων! – Συλλυπητήριο μήνυμα της πρέσβειρας της Κούβας για τον θάνατο του Κ. Σαραντίδη

Ο αγαπημένος μας Κώστας, ο Έλληνας Βιετναμέζος αντάρτης, πάντα θα βρίσκεται στην καρδιά των Κουβανών, όπως βρίσκεται στην καρδιά μας ο ηρωικός λαός του Βιετνάμ.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΟΥΒΑΣ ΑΘΗΝΑ
Αθήνα, 28 Ιουνίου 2021

Προς την οικογένεια του φίλου Κώστα Σαραντίδη και τον λαό του Βιετνάμ. Αγαπητοί φίλοι:

Με βαθειά θλίψη συλλυπούμαστε για τον θάνατο του φίλου Κώστα Σαραντίδη, μεγάλου αγωνιστή και διεθνιστή αντάρτη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Δεν συμμετείχε μόνο στις δοξασμένες σελίδες του ηρωικού αγώνα του λαού του Βιετνάμ, αλλά και με τις πράξεις του και την φωνή του στάθηκε πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για έναν καλύτερο κόσμο.

Υπήρξε μεγάλος φίλος της Κούβας. Εξ ονόματος του κουβανικού λαού, τον ευχαριστούμε για την στήριξή του στο αίτημα για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Διεθνή Ταξιαρχία των Κουβανών γιατρών Henry Reeve. Για εμάς ήταν μεγάλη τιμή ένας άνθρωπος όπως ο Κώστας Σαραντίδης, ακούραστος αγωνιστής της ελευθερίας, όπως έκανε στο Βιετνάμ, να συνταχθεί με αυτό το όμορφο κάλεσμα, για να δείξει την αλήθεια σχετικά με την αλληλέγγυα προσφορά εργασίας των Κουβανών γιατρών σε όλο τον κόσμο και να διαψεύσει τις αρνητικές εκστρατείες που στόχο έχουν να βλάψουν την εικόνα της Κουβανικής επανάστασης και το αλληλέγγυο, ανθρωπιστικό και διεθνιστικό πνεύμα της.

Κατά την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, ο Κομαντάντε Φιδέλ Κάστρο εξέφρασε στις 12 Σεπτεμβρίου 1973: “Η ονομασία του Βιετνάμ είναι γενικά αγαπητή και γενικά κοντά στις καρδιές όλων των Κουβανών. Το Βιετνάμ υπήρξε για εμάς παράδειγμα και ανάσα στον αγώνα μας. Ο Κουβανικός λαός γενικά έχει συνείδηση του εξαιρετικού ρόλου που έπαιξε ο λαός του Βιετνάμ στον πυρήνα του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και στον αγώνα για την απελευθέρωση των λαών. Το Βιετνάμ προσφέρει σε όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους λαούς ένα αξέχαστο μάθημα. Κανένα απελευθερωτικό κίνημα, κανένας λαός από όσους έχουν αγωνιστεί για την ανεξαρτησία τους, δεν χρειάστηκε να φέρει εις πέρας έναν αγώνα τόσο μακρόχρονο και τόσο ηρωικό, όσο ο λαός του Βιετνάμ”.

Ο αγαπημένος μας Κώστας, ο Έλληνας Βιετναμέζος αντάρτης, πάντα θα βρίσκεται στην καρδιά των Κουβανών, όπως βρίσκεται στην καρδιά μας ο ηρωικός λαός του Βιετνάμ. Δεχθείτε τα συλλυπητήριά μας και την φιλία μας σε αυτές τις θλιβερές στιγμές, αλλά με την πεποίθηση ότι ο Κώστας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που διαθέτουν τόσο φως, όπου είναι ικανό να συνεχίσει να λάμπει με τόση δύναμη, πέρα από την φυσική του απουσία.

Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα
Πρέσβης της Κούβας στην Ελληνική Δημοκρατία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: