Η Περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, μαζί με τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, απέριψαν το ψήφισμα της ΛΑ.ΣΥ για την δευτεροβάθμια υγεία

Η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, μαζί με τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, απέρριψαν το ψήφισμα της Λαικής Συσπείρωσης για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια υγεία

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (29/11/22), η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, από κοινού με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και την ναζιστική «Ελληνική Αυγή», αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης, με το οποίο ζητιόταν η απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο αν ψηφιστεί θα κλείσει ουσιαστικά την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου σε μία μεγάλη μερίδα του λαού και θα θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή.

Η δικαιολογία της ήταν ότι το αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που σημειωτέον έχει απορριφτεί απ’ όλα τα σωματεία των γιατρών και εργαζομένων στην δημόσια υγεία,  έχει και θετικά στοιχεία, γι’ αυτό δεν μπορεί να ζητάμε την απόσυρση του ν/σ στο σύνολό του, αλλά μόνο του άρθρου 10, ούτε να ζητάμε κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Μάλιστα κατέληξαν να συστήσουν μια επιτροπή αυτές οι 3 παρατάξεις (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ναζιστική Ελληνική Αυγή) που θα βγάλει ένα τέτοιο ψήφισμα για τα μάτια του κόσμου.

Ετσι προσπαθούν να κρύψουν την συμφωνία τους με την ουσία της αντιλαικής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και στον τομέα της υγείας, την στιγμή που η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού μας συνεχώς χειροτερεύει. Την στιγμή που τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας «γονατίζουν» από το βάρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. 

Όταν η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση φτάνει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια, αναγκάζοντας άλλους ασθενείς να στρέφονται στον επιχειρηματικό τομέα, πληρώνοντας ακριβά για την υγεία τους και άλλοι να μην περιμένουν στην αναμονή διακινδυνεύοντας την υγεία τους. 

Το ίδιο άλλωστε έκανε η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και με την στήριξη της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, που εφάρμοζε και η κυβέρνηση, μη διεκδικώντας ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των Κ.Υ, με μόνιμες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά βάζοντας πλάτη με την πρόσληψη υγειονομικών ορισμένου χρόνου μέσω του ΕΣΠΑ, με τη μη διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης και την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων με το προσωπικό τους χωρίς όρους. Με ενίσχυση της δημόσια ΠΦΥ που παραπαίει. Αντίθετα στήριξε κι αυτήν τον επιχειρηματικό τομέα που κέρδισε πολλά και από την πανδημία, χωρίς να έχει ουσιαστική συμβολή. 

Αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα, γιατί θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δραστικά περικομμένες κρατικές δαπάνες. 

Η κυβέρνηση αντί να στελεχώσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό για να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων, κλείνοντας την πόρτα ουσιαστικά σε όποιον δεν θα έχει να πληρώσει. 

Αντί να δώσει όπως οφείλει στους υγειονομικούς αξιοπρεπείς μισθούς, τους σπρώχνει να συμπληρώνουν το εισόδημα από τις πληρωμές των ασθενών. 

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του δημόσιο νοσοκομείου σε μία μεγάλη μερίδα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή. 

Οι αλλαγές που φέρνει είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.  Αυτό σηματοδοτούν τα επίμαχα άρθρα για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. 

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει τους αγώνες των υγειονομικών στην δημόσια υγεία και αξιώνει την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής. 

Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. 

Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κ.Υ της Θεσσαλίας και όλης της χώρας. Επαναφορά στη θέση τους όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή και καταβολή των όλων των οφειλόμενων.

Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία-πρόνοια. 

Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. 

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: