“Η γεωγραφία βλάπτει σοβαρά τον αντικομμουνισμό” – Το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τη ΓΛΔ και το τείχος του Βερολίνου (VIDEO)

Όσο πανηγυρίζουν την προσωρινή μας ήττα, ετοιμάζουμε την οριστική μας νίκη.

Πριν από μερικούς μήνες, συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την “πτώση του τείχους του Βερολίνου”. Με αυτή την αφορμή το ΤΣ Συνοικιών Δυτικής Αττικής της ΚΝΕ επιμελήθηκε ένα μικρό, σχετικό ντοκιμαντέρ. Μια σύντομη, ερασιτεχνική παραγωγή, που είναι όμως καλαίσθητη και προσεγμένη. Και το σημαντικότερο, πολιτικά εύστοχη, μεστή νοημάτων και χρήσιμων στοιχείων, που βοηθάει στη μάχη εναντίον της αναθεώρησης της ιστορίας. Μια χορταστική αναφορά που περιέχει τα πάντα -από το γκολ του Γιούργκεν Σπαρβάσερ, στο ντέρμπι των δύο Γερμανιών, μέχρι το κλασικό ανθρωπάκι των φαναριών, που έγινε το σήμα-κατατεθέν του Βερολίνου.

Οι ενότητες που περιλαμβάνει το αφιέρωμα είναι δηλωτικές για το περιεχόμενο.

1. Η Γεωγραφία βλάπτει σοβαρά τον αντικομμουνισμό
2. Πώς φτάσαμε στις δύο Γερμανίες;
3. Η αρχή της “αποναζιστικοποίησης” έμεινε στο ήμισυ δια παντός
4.Πώς φτάσαμε στην ανέγερση συνόρων γύρω από το Δυτικό Βερολίνο;
5. “Κλείστηκαν μέσα”; Ή “τους έκλεισαν απ’ έξω”;
6. Όσο πανηγυρίζουν την προσωρινή μας ήττα…

Η εκδήλωση-παρουσίαση του ντοκιμαντέρ είχε απασχολήσει και τα αστικά ΜΜΕ, που είχαν δείξει τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά τους και την αλλεργία τους, απέναντι σε κάθε φωνή που υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια, χωρίς να έχουν δει καν το βίντεο -απλά και μόνο λόγω του θέματος…

Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τη δική μας ανταπόκριση από την ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Ακόμα καλύτερο όμως είναι να δείτε οι ίδιοι το ντοκιμαντέρ, που ανέβηκε στο κανάλι της ΚΝΕ χτες και έχει ήδη αρκετές θεάσεις και σχόλια, κυρίως από νέα παιδιά, που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποια στοιχεία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: