Γιάννης Πρωτούλης: “Στην οικοδομή χτίζουμε, στη βουλή γκρεμίζουν”

Μια παλιότερη, μα πάντα επίκαιρη πληρωμένη απάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΚΚΕ.

Ανακοινώθηκαν πριν κάποιες μέρες οι υποψηφιότητες του ΚΚΕ για τις περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, κι όπως είναι φυσικό κι επόμενο αυτές σχολιάζονται ποικιλοτρόπως και από τον αστικό τύπο. Ανάμεσα σε αυτούς τους σχολιασμούς δεν έλειψαν φυσικά και οι πιο “ανάλαφρες” προσεγγίσεις, όπως αυτή του ΒΗΜΑτοδότη, που στάθηκε ιδιαίτερα στο νεαρόν της ηλικίας πολλών υποψηφίων, τους “κόκκινους” ναύαρχο και σεισμολόγο, αλλά και την Αλεξάνδρα Μπαλού, που είχε μπει στο στόχαστρο του φασιστοειδούς επαγγελματία αποκολλητή αφισών Τζήμερου. Το σχόλιο όμως μας θύμισε και μια παλιά ατάκα του Πρωτούλη από τον καιρό που είχε εκλεγεί βουλευτής, η οποία δε χάνει την επικαιρότητά της στο ελάχιστο σήμερα, ειδικά αν αντικαταταστήσει κανείς το “βουλή” με το “περιφέρεια”:

Ο «κόκκινος» ναύαρχος και ο «κόκκινος» σεισμολόγος

Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τους υποψήφιους περιφερειάρχες του. Τι μπορούμε να σχολιάσουμε:

* Οι 5 στους 13 είναι νέοι, κάτω των 45, για πρώτη φορά υποψήφιοι περιφερειάρχες: Ο Γ. Πρωτούλης στην Αττική, ο Σ. Αβραμόπουλος στην Κεντρική Μακεδονία, ο Δ. Παπατολίδης στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, ο Θ. Χαστάς στη Δ. Μακεδονία και ο Γ. Πρέντζας στην Ηπειρο.

* Για όσους θυμούνται, ο Γ. Πρωτούλης, όταν εκλέχθηκε βουλευτής το 2007, σε ηλικία 30 χρόνων, είχε ρωτηθεί στην πρώτη του συνέντευξη στα «Νέα»: «Τι δουλειά έχει ένας οικοδόμος στη Βουλή;». Η απάντησή του αποστομωτική: «Στην οικοδομή χτίζουμε, στη Βουλή γκρεμίζουν».

* Ανάμεσά τους και η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, γνωστή από τα τηλεοπτικά πάνελ, η οποία πριν από μερικούς μήνες έγινε θέμα στα δελτία ειδήσεων γιατί δέχτηκε επίθεση από τον «γνωστό» Τζήμερο. Ο υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, γνωστός ως «κόκκινος» ναύαρχος και 3 βουλευτές: ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Καραθανασόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο βουλευτής Κρήτης Μ. Συντυχάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και ο σεισμολόγος βουλευτής Λέσβου Στ. Τάσσος, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: