Γιάννενα: Καταγγελία για στοχοποίηση διαδηλωτή και επιβολή προστίμου από την ΕΛ.ΑΣ.

Αρκετή ώρα μετά το πέρας της διαδήλωσης στα Γιάννενα, η ομάδα ΔΙΑΣ σταμάτησε μέλος του ΜΛ-ΚΚΕ για έλεγχο και του επέβαλε πρόστιμο για μη έγκυρη βεβαίωση, μολονότι είχε χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης.

Η οργάνωση του Μ-Λ ΚΚΕ στα Γιάννενα καταγγέλει τη στοχοποίηση από τους μηχανισμούς καταστολής και την επιβολή προστίμου για μη “έγκαιρη βεβαίωση μετακίνησης” σε μέλος της, που διαδήλωσε νωρίτερα την ίδια μέρα (Πέμπτη) στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσλη της

Μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια της 28ης Ιανουαρίου  η κυβέρνηση εξαπολύει διώξεις και πρόστιμα

Στην πόλη των Ιωαννίνων υπήρχε έντονη παρουσία ασφάλειας που παρακολουθούσε την πορεία από κοντά. Αρκετή ώρα μετά το πέρας της διαδήλωσης, ομάδα ΔΙΑΣ σταματάει το μέλος μας για έλεγχο και ενώ έφερε χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης οι αστυνομικοί της ομάδας βεβαίωσαν πρόστιμο για μη έγκαιρη βεβαίωση.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το περιστατικό αφού έρχεται να προστεθεί στις προσαγωγές και τα πρόστιμα της 26ης Νοέμβρη πριν την απεργιακή συγκέντρωση από άντρες της ασφάλειας σε μέλη της οργάνωσή μας επειδή έφεραν υλικό (ανακοινώσεις, τρικακια) καθώς και στο περιστατικό τις παραμονές των Χριστουγέννων όπου αστυνομικοί προσπάθησαν να κόψουν πάλι πρόστιμο. Στην πραγματικότητα πρόκειται περί στοχοποίησης όλων εκείνων των δυνάμεων που καταγγέλλουν, αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι τα περιστατικά αυτά καμία σχέση δεν έχουν με την πανδημία και την υγειονομική προστασία όπως διατείνονται. Είναι ενταγμένα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει. Γνωρίζει καλά η κυβέρνηση ότι μόνο ο μαζικός αγώνας του λαού μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική της και για αυτό προσφεύγει στη δημιουργία μιας βιομηχανίας παραγωγής προστίμων σε όσους προβάλλουν αυτήν τη γραμμή και αντιστέκονται στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. Ζητάμε να διαγραφούν τώρα όλα τα πρόστιμα! Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία προστίμων, που στόχο έχει την τρομοκράτηση και τη φίμωση κάθε δημοκρατικής, κάθε αγωνιστικής φωνής μέσα στην κοινωνία!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: