Για “θεωρίες συνωμοσίας” κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων η δημοτική αρχή που δέχτηκε χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σόρος

Με πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα και κατηγορίες συνωμοσιολογίας απαντά η δημοτική αρχή στα Γιάννενα για την αποδοχή δωρεάς 50000 ευρώ από το ίδρυμα Σόρος.

Πώς λέγεται όταν μια πολιτική δύναμη αποκαλύπτει ένα πραγματικό γεγονός που αφορά αντίπαλό της; Μα φυσικά συνωμοσιολογία, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Δήμος Ιωαννιτών έναντι της Λαϊκής Συσπείρωσης, επειδή η τελευταία “έκανε το λάθος” να μιλήσει στο λαό της πόλης για τη δωρεά που αποδέχτηκε ο δήμος από το Ίδρυμα Σόρος. Η δημοτική αρχή, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε η δωρεά από το συγκεκριμένο θεσμό, με τον πασίγνωστο διεθνή βίο και πολιτεία, αφενός άρχισε τα “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”, λέγοντας οιυσιαστικά πως “κι από αλλού πήραμε δωρεές”, αφετέρου κάνει λόγο για “Θεωρίες συνωμοσίας και σενάρια επιστημονικής φαντασίας” που  “μόνο καλό δεν κάνουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας”. Εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να εξισώσει το Ίδρυμα Σόρος με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και να τσουβαλιάσει ψεκασμένους ακροδεξιούς που μιλούν για “Σόρος” γιατί δε θέλουν να μιλήσουν για καπιταλισμό, με όσους επισημαίνουν απλώς αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τη δράση του συγκεκριμένου ιδρύματος. Για του λόγου το αληθές, αρκεί κάποιος να διαβάσει τη σχετική καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ Ιωαννίνων και να βεβαιωθεί μόνος του τι από όσα λέγονται είναι τάχα “συνωμοσίες” και “σενάρια επιστημονικής φαντασίας” και να βγάλει μόνος του συμπεράσματα:

Καλώς μας ήρθε το δολάριο…

Δε φτάνει που ο δήμος Ιωαννιτών χαρατσώνει τη γιαννιώτικη λαϊκή οικογένεια

Δε φτάνει που ο δήμος ενώ έχει αποθεματικό 23,5 εκ. ευρώ, δεν επιστρέφει τίποτα στους εργαζόμενους, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης των Ιωαννίνων

Δε φτάνει που δεν διεκδικεί χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση ούτε καν σε αυτές τις δύσκολες ώρες

Έφτασε τώρα να αλιεύει χρήματα με τη μορφή φιλανθρωπίας από το ίδρυμα του γνωστού Σόρος με πρόφαση τον κορωνοϊό.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αξιοποιήσει την πανδημία για να απευθυνθεί και με αυτό τον τρόπο να καθαγιάσει αυτούς που θεωρεί φίλους και συμμάχους. Έτσι στην τελευταία συνεδρίαση του ΟΚΠΑΠΑ, μετά από αίτημα του δημάρχου στην παρακάτω ΜΚΟ, αποδέχτηκε δωρεά 50.000$ ΗΠΑ από το Open Society Foundation (ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος), που έχει αξιοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την επιχορήγηση ανατολικοευρωπαϊκών και βαλκανικών κυβερνήσεων μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ όπως την πορτοκαλί επανάσταση στην Ουκρανία που είχε σαν αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση της σημερινής φασιστικής κυβέρνησης, για την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό «προσωπικοτήτων» όπως ο αμερικανοκίνητος πραξικοπηματίας Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα, για τη επιχορήγηση της Κοινοπραξίας της Διερευνητικής Δημοσιογραφίας, δηλαδή των δήθεν ανεξάρτητων δημοσιογράφων που μπλέκονται στην αποκάλυψη των Panama Papers.

Με τα 50.000 δολάρια ΗΠΑ, τα οποία μόνο ως ψίχουλα μπορούν να χαρακτηριστούν, μπροστά στα κεφάλαια που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ίδρυμα, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, ανοίγει νέους δρόμους για το μπάσιμο της πολυεθνικής του κ Σόρος, σε τομείς της οικονομίας στην περιοχή μας δηλαδή σε μια συνοριακή περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες, στην οποία βρίσκεται η σύνδεση του East Med με την υπόλοιπο Ευρώπη κοκ.

Καλούμε τους Γιαννιώτες, να βγάλουν συμπεράσματα από τις «φιλίες» της Δημοτικής Αρχής και ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που βρήκε για να μας τις συστήσει .

Γιάννενα 27 Μαρτίου 2020

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: