Τσάτσοι στην υπηρεσία του συστήματος

ΕΚ Πάτρας, Καρέλιας, ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς οι εργατοπατέρες παίζουν το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας στο εργατικό κίνημα και πρωτοστατούν στην απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Ποιά είναι η ιστορία πίσω από το “viral video” της Athens Voice με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας; Μέλη της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας –που επιχείρησε εκτεταμένη νοθεία με σωματεία όπου ψηφίζουν τα μέλη και… οι φίλοι τους, αλλά τους ξέφυγαν τα δέντρα- κρύβονταν και κλείνονταν σε ντουλάπες, για να μην έχει απαρτία το ΔΣ και καλούσαν την αστυνομία για να καταγγείλουν πως τους κρατούσαν όμηρους. Κι όταν κατέφτασαν τα όργανα, ρωτούσαν “πού είναι η όμηρος;”, την έβλεπαν να κάνει δηλώσεις στις κάμερες και έσκαγαν κι οι ίδιοι στα γέλια.

Δεν είναι όμως η μόνη περίπτωση που οι εργατοπατέρες παίζουν το βρώμικο ρόλο τους στην υπηρεσία της εργοδοσίας.

Στο εργοστάσιο του Καρέλια στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του σωματείου που συντάσσεται με την εργοδοσία στην προσπάθειά της να επιβάλει 7ημερη εργασία αλλά είδε τους εργαζόμενους να την καταψηφίζουν στη Γενική Συνέλευσή τους, έστειλε εξώδικο στο ΠΑΜΕ και σε συνδικαλιστή μέλος του ΔΣ του ΕΚ, όπου εξηγεί πως δεν επιθυμεί την παρέμβαση και τη δράση του ΠΑΜΕ στη λειτουργία του σωματείου!!

Την ίδια στιγμή στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης στο επιχειρησιακό σωματείο κατέθεσε μηνύσεις ενάντια σε εκλεγμένους συνδικαλιστές με τις ταξικές δυνάμεις, επειδή κατήγγειλαν ένα εργατικό δυστύχημα σε επιχείρηση του ομίλου, μαζί με τις ευθύνες της εργοδοσίας και της εργοδοτικής πλειοψηφίας του σωματείου.

Με άλλα λόγια, δείχνουν χωρίς προσχήματα με ποια πλευρά είναι, παίζουν το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας στο εργατικό κίνημα και πρωτοστατούν στην απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Άξιος ο μισθός τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: