Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσουν! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών

Τα συνδικάτα της Πάτρας έδωσαν απόψε την κατάλληλη απάντηση στο όργιο νοθείας, εκφυλισμού και απάτης, στο οποίο επιδίδεται  ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκπροσωπείται από την «ηγετική» ομάδα της απερχόμενης διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Τα συνδικάτα της Πάτρας έδωσαν απόψε την κατάλληλη απάντηση στο όργιο νοθείας, εκφυλισμού και απάτης, στο οποίο επιδίδεται  ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκπροσωπείται από την «ηγετική» ομάδα της απερχόμενης διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (τον πρώτο λόγο έχει η ΠΑΣΚΕ και οι «δικοί» τους στη ΓΣΕΕ). Μετά από μαζική σύσκεψη χτες (δες την ανακοίνωση πιο κάτω) τα σωματεία – μέλη του ΕΚΠ αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση διεξαγωγής του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, το οποίο ολοκληρώνεται μεθαύριο Κυριακή 3 Δεκέμβρη με την εκλογική διαδικασία, πετώντας έξω τους εργατοπατέρες και τους φίλους των αφεντικών, ενώ ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου γιγαντοπανό με το σύνθημα: «Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών. Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσουν».

Στο πλούσιο (φωτο)ρεπορτάζ του 902.gr διαβάζουμε για όσα διαδραματίστηκαν απόψε καθώς και τι προηγήθηκε της εξέλιξης αυτής:

“Αμέσως μετά τη σημερινή σύσκεψη άρχισε το πλατύ κάλεσμα με ντουντούκες, τρικάκια και ανακοινώσεις παντού, στην εργατική τάξη της Πάτρας, στους ανέργους, στα συνδικάτα και στις Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, να συγκεντρωθούν μαζικά σήμερα Σάββατο στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσουν! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών

Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσουν! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών

Παράλληλα, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συνέδριο της Κυριακής, στις 10 π.μ., υπογραμμίζοντας ότι το συνέδριο της εργατιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Με την πρωτοβουλία τους αυτή, τα συνδικάτα της Πάτρας έδωσαν την κατάλληλη απάντηση στο όργιο νοθείας, εκφυλισμού και απάτης, στο οποίο επιδόθηκε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκπροσωπείται από την «ηγετική» ομάδα της απερχόμενης διοίκησης, όπου τον πρώτο λόγο έχει η ΠΑΣΚΕ και οι «δικοί» τους στη ΓΣΕΕ.

Ταυτόχρονα, τα συνδικάτα κατήγγειλαν την απόφαση που πήρε σήμερα Παρασκευή το Πρωτοδικείο Πάτρας,με την οποία «νομιμοποίησε» αντιπροσώπους «μαϊμού» που ουδείς γνωρίζει από πού, πώς και αν εκλέχθηκαν από εργάτες. Πρόκειται για μια δικαστική απόφαση που παρεμβαίνει ευθέως στις διαδικασίες του συνεδρίου, στηρίζοντας τις εκφυλιστικές μεθοδεύσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η νοθεία και η απάτη δεν θα περάσουν! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών

Το «ποτήρι ξεχείλισε» για τους εργαζόμενους της Πάτρας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου που έγινε στις 14 Νοέμβρη. Εκεί, η «ηγετική» ομάδα της διοίκησης του ΕΚΠ, με απαράδεκτες διαδικασίες, χωρίς κανέναν έστω υποτυπώδη έλεγχο, χωρίς να υπάρχουν πρακτικά σωματείων, νομιμοποίησε «αντιπροσώπους» που κανείς δεν γνώριζε αν έπρεπε να βρίσκονται στο συνέδριο.

Εντελώς ενδεικτικά, για παράδειγμα, το σωματείο της προέδρου του Εργατικού Κέντρου, εμφάνισε 9 αντιπροσώπους που, σύμφωνα με την ίδια, ψηφίστηκαν από 428 εργαζόμενους στα… τεχνικά γραφεία της Πάτρας (!), χωρίς να καταθέσει πρακτικά εκλογών ούτε στο ΕΚ Πάτρας ούτε σε Πρωτοδικείο όπως θα έπρεπε.

Νομιμοποιήθηκαν 8 αντιπρόσωποι από «ναυτεργατικό σωματείο» που δήθεν εκπροσωπεί ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στη γραμμή Ρίου – Αντιρρίου. Το σωματείο αυτό παρουσίασε μητρώο 100 περίπου ψηφισάντων, οι οποίοι δεν υπάρχουν στα ναυτολόγια των πλοίων της γραμμής!

Αντίστοιχα, πανελλαδικό σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων κουβάλησε 25 αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα στο ΕΚ Πάτρας. Νομιμοποιήθηκαν επίσης οι αντιπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών που όταν έκλεισαν οι κάλπες οι ψηφίσαντες ήταν 70 και εμφάνισε πρακτικό με 112 και πάει λέγοντας…”

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία της Πάτρας μετά την χθεσινή σύσκεψη:

«Σήμερα συντελέστηκε ένα δικαστικό πραξικόπημα, το δικαστήριο αποφάσισε να συμμετέχουν στις εκλογές σωματεία που δεν έκαναν καν αρχαιρεσίες, που παρουσίασαν ψεύτικα και πλαστά χαρτιά, που μάζεψαν ψήφους από όλη την Ελλάδα, που δεν έκαναν ποτέ συνεδρίαση, εναντιώθηκαν σε κάθε πρωτοβουλία οργάνωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων και των ανέργων. Αυτή είναι η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη που νομιμοποιεί τη νοθεία και την απάτη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Δεκέμβρη 2017 στο ΕΚΠ και συμμετείχαν δεκάδες σωματεία αποφασίστηκε:

Δίνουμε μάχη να μην περάσει το όργιο νοθείας και απάτης στο ΕΚΠ.

Η βρωμιά τους και οι παρατυπίες τους ξεχειλίζουν. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Η αντιπαράθεση και η κόντρα που έχουμε ανοίξει εδώ και μήνες με αφορμή τις εκλογές του ΕΚ είναι δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της πόλης μας. Δεν είναι μια μάχη για τα κουκιά, είναι μια ουσιαστική μάχη για το τι προσανατολισμό θα έχει το ΕΚ. Είναι μια μάχη για να σταματήσει το ΕΚ να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που το μόνο που επιδιώκει είναι να υποτάξει τους εργάτες στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων της περιοχής μας.

Θέλουμε ΕΚ αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Εχουμε καθήκον λοιπόν, απέναντι στους εργάτες να πάρουμε μέτρα! Θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας. Θα δοθεί από καλύτερες θέσεις η μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Τα υπαρκτά σωματεία που έκαναν αρχαιρεσίες, που έχουν οντότητα και βρίσκονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, που παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, αναλαμβάνουν σήμερα πρωτοβουλία.

Από αυτή τη στιγμή το ΕΚΠ τελεί υπό την ευθύνη αυτών ακριβώς των σωματείων που συμφωνούμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Διεξάγουμε κανονικά Συνέδριο και εκλογές την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 10:00 πμ. στο ΕΚΠ. Το Συνέδριο της εργατιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη της πόλης μας στους χιλιάδες ανέργους, στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα για μαζική συμμετοχή στο Συνέδριο της Κυριακής. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και αντιπρόσωπο στο Συνέδριο που κατανοεί την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, να τους καταδικάσει και να πάρει μαζικά μέρος στο Συνέδριο.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Η ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: