Τρία κρούσματα στη δ/ση Βιώσιμης Κινητικότητας – Η διοίκηση του δήμου Θεσ/νίκης αρνείται να κάνει τεστ στους 60 εργαζόμενους

Πέραν της απολύμανσης κανένα άλλο μέτρο δεν πάρθηκε. Οι συνάδελφοι, σε έναν χώρο που εργάζονται πάνω από 60 εργαζόμενοι, ζητούν την πραγματοποίηση τεστ. Η διοίκηση του δήμου Θεσ/νίκης, οχυρωμένη πίσω από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αρνείται.

Τρία κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, με διαφορά λίγων ημερών, στα γραφεία της διε/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας που στεγάζονται στην οδό Χαλκίδη (πρώην Κωνσταντινουπόλεως). Πέρα της απολύμανσης κανένα άλλο μέτρο δεν πάρθηκε. Οι συνάδελφοι, σε ένα χώρο που εργάζονται πάνω από 60 εργαζόμενοι, ζητούν την πραγματοποίηση τεστ. Η διοίκηση του δήμου Θεσ/νίκης, οχυρωμένη πίσω από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αρνείται. Το ίδιο έχουν πράξει και σε άλλες περιπτώσεις που υπήρχαν κρούσματα τις τελευταίες ημέρες π.χ. τμήμα ελεγκτών-επιδοτών στο δημαρχείο, εργοτάξια καθαριότητας Ευαγγελίστριας και Τήλου, μηχανουργείο κ.α. Μόνο που μέχρι και αυτά τα πρωτόκολλα “λάστιχο” του ΕΟΔΥ, όταν υπάρχουν από τρία κρούσματα και πάνω, προβλέπουν διαφορετική διαχείριση όπως πραγματοποίηση τεστ, κλείσιμο του χώρου κ.α.

Οι εργαζόμενοι βλέπουμε ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνεται για την προστασία μας από την πανδημία. Από την άλλη βλέπουμε ότι όταν πρόκειται για μέλη της διοίκησης να γίνονται όχι μόνο ένα τεστ, αλλά δύο! Τελευταίο παράδειγμα η περίπτωση με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο και άλλα μέλη της διοίκησης. «Λαός και Κολωνάκι» και για την πραγματοποίηση τεστ!
Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να σταματήσει να υπερασπίζεται και να εφαρμόζει την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική και χειρισμούς. Να πάρει πρωτοβουλίες ώστε:

-Να πραγματοποιούνται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, σε χώρο που εντοπίζεται κρούσμα.
-Να πραγματοποιούνται μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς.
-Να παρθούν όλα τα μέτρα και μέσα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης.

Επαναφέρουμε την πρόταση μας στις υπόλοιπες παρατάξεις του ΣΕΔΘ, να κλείνει χώρος εργασίας που εντοπίστηκε κρούσμα και δεν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, με απόφαση και ευθύνη του σωματείου.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Γραμματεία της ΔΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: