Τους έχουν σιχαθεί και οι πέτρες – Για μπράβους, νόθους και “ψευτοσυνέδριο” με “όρους νύχτας” μιλάει παράταξη διάσπαση της ΔΑΚΕ

“Αν επιμείνει η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο υπό την προστασία μπράβων, ΜΑΤ και εισαγγελέων, με νόθους αντιπροσώπους απλά θα υπογράψει και τυπικά τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της” υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η γαλάζια εργοδοτική παράταξη “Ενότητα”.

Είναι τέτοια η μπόχα που αναδύει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, που ακόμα και ομογάλακτοί τους σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους μπροστά στα αίσχη που ετοιμάζουν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ με το συνέδριο – παρωδία στο Καβούρι. Ο λόγος για την παράταξη “Ενότητα”, που αποτελεί διάσπαση της ΔΑΚΕ, έχει φιλεργοδοτικές θέσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για οποιαδήποτε σύμπλευση με το ΠΑΜΕ. Μάλιστα εκπρόσωποι της “Ενότητας” είχαν συναντηθεί λίγο παλιότερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τότε ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο οποίος μάλιστα δήλωσε “τη συμφωνία του με βασικούς άξονες” της παράταξης και “εξέφρασε την ικανοποίησή του”. Πριν λίγες μέρες επίσης, στην κοπή πίτας της παράταξης, έκαναν κυριολεκτικά παρέλαση στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ακόμα κι αυτή η παράταξη λοιπόν, που ιδεολογικά απέχει έτη φωτός από τις ταξικές δυνάμεις, δε δίστασε να εκδώσει ανακοίνωση – καταπέλτη ενάντια στα αίσχη που ετοιμάζει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κάνοντας λόγο για “συνέδριο υπό την προστασία μπράβων, ΜΑΤ και εισαγγελέων, με νόθους αντιπροσώπους”, το οποίο, αν πραγματοποιηθεί, η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΣΕ “απλά θα υπογράψει και τυπικά τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της”. Ζητά λοιπόν “να αναστείλουν αυτό το ψευτοσυνέδριο” και “να καταλάβουν ότι οι ιδεολογικές και συνδικαλιστικές διαφορές, όσο μεγάλες κι αν είναι, δεν λύνονται με όρους νύχτας”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενότητας αναφέρει:

«Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαλόγου των πραγματικών συνδικαλιστικών οργανώσεων με μόνο στόχο την ανασυγκρότηση του κινήματος, σε νέα βάση, για να ξαναβρεί την χαμένη του αξιοπιστία», σημειώνει η Ενότητα σε ανακοίνωσή της.

«Στις 25 Φεβρουαρίου 2020 αν επιμείνει η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ να κάνει συνέδριο υπό την προστασία μπράβων, ΜΑΤ και εισαγγελέων, με νόθους αντιπροσώπους απλά θα υπογράψει και τυπικά τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι ιδεολογικές και συνδικαλιστικές διαφορές, όσο μεγάλες κι αν είναι, δεν λύνονται με όρους νύχτας».

»Έστω και σήμερα τους καλούμε να μην προχωρήσουν, να αναστείλουν αυτό το ψευτοσυνέδριο και να υιοθετήσουν την πρόταση που συνεχώς διατυπώνει η “ΕΝΟΤΗΤΑ” να συνεδριάσουν όλοι οι Πρόεδροι των πραγματικών σωματείων, ομοσπονδιών και μεγάλων Εργατικών Κέντρων με στόχο να βγούμε από το αδιέξοδο και να χαράξουμε μια νέα πορεία».

«Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ένα πραγματικό, σύγχρονο, αντιπροσωπευτικό, υπεύθυνο και σοβαρό συνδικαλιστικό κίνημα», τονίζει και επισημαίνει ότι ο διάλογος των πραγματικών σωματείων, ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων είναι μονόδρομος και θα γίνει από μηδενική βάση.

Είναι φανερό πως οι πρακτικές υποκόσμου των εργατοπατέρων της διορισμένης διοίκησης έχουν πλέον προκαλέσει αηδία στον οποιονδήποτε έχει μάτια και βλέπει και ίχνη αξιοπρέπειας, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και συνδικαλιστικές στοχεύσεις. Εκείνος που μπορεί όμως να σπάσει το απόστημα είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι, που με κάθε τρόπο πρέπει να απαντήσουν αποφασιστικά στις δυσώδεις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας, κάνοντας την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος δική τους υπόθεση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: