Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων, και την επίθεση προς το ΕΚΠ από την εταιρεία UNISOL

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στο κλάδο τη Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 9:00 π.μ. να βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια  επί της οδού Δημ. Γούναρη, στην κινητοποίηση συμπαράστασης προς τους συναδέλφους συνδικαλιστές που μηνύονται για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και Συναφών Επαγγελμάτων καλεί τους εργαζόμενους στο κλάδο τη Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 9:00 π.μ. να βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια  επί της οδού Δημ. Γούναρη, στην κινητοποίηση συμπαράστασης προς τους συναδέλφους συνδικαλιστές που μηνύονται για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων, και την επίθεση προς το Ε.Κ.Π από την εταιρεία UNISOL.

Οι πέντε (5) Συνδικαλιστές που διώκονται για την συνδικαλιστική δράση τους είναι   μέλη της διοίκησης του ΕΚΠ και οι τρείς (από) αυτούς είναι και μέλη της διοίκησης του συνδικάτου μας..!

Η UNISOL είναι η επιχείρηση που πριν 3 χρόνια είχε απολύσει τον συνάδελφο μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, διότι ασκούσε τα νόμιμα δικαιώματα του σαν συνδικαλιστής, ζητώντας από την εργοδοσία να πληρώνονται οι υπερωρίες των εργαζομένων, ο συνάδελφος με απόφαση του δικαστηρίου επέστρεψε στην δουλειά του, ωστόσο η εργοδοσία δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να λειτουργεί ρεβανσιστικά εις βάρος του συναδέλφου και να συντηρεί το κλίμα φόβου και υποταγής στους χώρους δουλειάς..! 

Οι συνδικαλιστές που διώκονται από την επιχείρηση που έχει «εικόνισμα» τους αντεργατικούς νόμους, από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησαν στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου μας. 

Η εργοδοσία της UNISOL προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει στο έπακρο τα άρθρα του νόμου έκτρωμα, του νόμου Χατζηδάκη, εις βάρος των εργαζομένων..! 

Ωστόσο φαίνεται, πως σε αντίθεση με τους αντεργατικούς νόμους, δεν έχει καμία εκτίμηση στα μέτρα προστασίας και στους κανόνες υγιεινής ασφάλειας των εργαζομένων. 

Στην επιχείρηση αυτή λίγο καιρό πριν, είχαμε εργατικό ατύχημα που κόντεψε να στοιχήσει τη ζωή συναδέλφου, διότι δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στον χώρο δουλειάς με ευθύνη του εργοδότη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, δεν θα κάνει βήμα πίσω μέχρι την τελική δικαίωση των αγωνιστών συνδικαλιστών και τη καθολική κατάργηση στη πράξη του νόμου Χατζηδάκη και όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων. 

Καταγγέλλουμε τις διώξεις των συνδικαλιστών και την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των συνδικάτων, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Απαιτούμε να παρθούν τώρα πίσω όλες οι κατηγορίες εις βάρος των συναδέλφων, να μην ασκηθεί καμιά δίωξη ενάντια στη συνδικαλιστική δράση.

Δεν χαρίζουμε τίποτα από όσα κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, να ενισχύουμε  έμπρακτα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους εργαζόμενους δίνουν τη μάχη για καλυτέρευση των όρων και συνθηκών εργασίας. 

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και Συναφών Επαγγελμάτων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: