“Θα ήμασταν 1.100 άτομα έξω από το Υπουργείο, αλλά μας απέτρεψε το ΠΑΜΕ” – Ντράπηκε και η ντροπή με το εργοδοτικό σωματείο στην COSCO

Το εργοδοτικό συνδικάτο ΣΕΕΔΠ απέχει από τον αγώνα λόγω πένθους και επειδή τους “απειλούσε” το ταξικό σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ και μας λέει πως το 2021 οι αγώνες κερδίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό και όχι με απαρχαιωμένες πρακτικές πλιάτσικου! Όπου πλιάτσικο = απεργία και “αξιοπρέπεια”, η ξεδιάντροπη συστράτευσή τους με την εργοδοσία της COSCO

Αν κάποιος θέλει να δει τι σημαίνει εργοδοτικός συνδικαλισμός στη χώρα μας και πόσο βρώμικος είναι ο ρόλος του, δύσκολα θα βρει καλύτερο παράδειγμα από το εργοδοτικό σωματείο στην COSCO (ΣΕΕΔΠ, για τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά). Ένα “συνδικάτο”, που δε νοιάζεται να κρατήσει ούτε τα προσχήματα και έχει τους ίδιους δικηγόρους με την εργοδοσία της επιχείρησης -αφού τα ίδια συμφέροντα υπηρετούν!

Στην κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η διοίκηση του Συνδικάτου και αποτελεί μνημείο οσφυοκαμπτικής λογικής, δε βρίσκει λέξη να πει για τις εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας, γιατί την εμποδίζει το πένθος και η θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Δαγκλή, αλλά αναγκάζονται να εξαπολύσουν πυρά ενάντια στο ταξικό σωματείο του ΕΝΕΔΕΠ, που είναι τάχα “κομματικό” και “καπηλεύτηκε” το γεγονός, “εμποδίζοντας” τους εργατοπατέρες να βρεθούν στη σημερινή διαμαρτυρία στο υπουργείο.

“Υπό άλλες συνθήκες θα είμασταν -sic- 1.100 συγκεντρωμένοι συνάδελφοι”, λέει η φαιδρή ανακοίνωση! Αλλά τους απέτρεψαν οι “εκβιασμοί και οι απειλές” από το σωματείο του ΕΝΕΔΕΠ. Και χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις για όσα λέει, πάει με αυτόν τον κωμικό τρόπο να δικαιολογήσει την εκκωφαντική αδράνεια και την απραξία της διοίκησης, καθώς… “το Συνδικάτο μας, σε ένδειξη πένθους μετέφερε αρχικά το έργο του μετά την ταφή του Δημήτρη το Σάββατο”!

Έτσι, καταλήγει να ευχαριστεί θερμά τους λιμενεργάτες για την ανταπόκρισή τους σε μια κινητοποίηση που οι ίδιοι οι εργατοπατέρες δεν ήταν καν παρόντες! Συνεχίζει να βάλλει αποκλειστικά ενάντια στο σωματείο του ΕΝΕΔΕΠ, δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός των εργατοπατέρων, ενώ καταλήγει χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις απεργίες “πλιάτσικο”, γιατί… “το 2021, οι αγώνες κερδίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό και όχι με απαρχαιωμένες πρακτικές πλιάτσικου”!

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, αξιοπρέπεια για τους εργατοπατέρες σημαίνει να πενθούν -ίσως με ένα μαύρο περιβραχιόνιο ή ένα λουλουδάκι στο πέτο-, και να μην κάνουν τίποτα απολύτως για να διασφαλίσουν πως δε θα θρηνήσουμε κι άλλο εργατικό αίμα στην COSCO.

 

Αυτή η ανακοίνωση ήρθε ασφαλώς ως καρπός πίεσης από τα γεγονότα και τον μεγάλο απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στην COSCO, ενώ οι αρχικές αντιδράσεις των εργατοπατέρων ήταν ακόμα πιο φαιδρές, καθώς… αδυνατούσαν να γράψουν πολλά λόγω της συγκίνησης, βρίσκονταν σε επικοινωνία με τις αρχές που εξέταζαν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ καλούσαν σε χαμηλούς τόνους και έλεγαν ανοιχτά πως κανένα σωματείο στον χώρο δεν πρέπει να κάνει τίποτα, για να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι στο πένθος.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
δυστυχώς δεν μπορούμε να γράψουμε πολλά από την συγκίνηση μας για την απώλεια του φίλου και συναδέλφου μας Δημήτρη.
Οι στιγμές αυτές απαιτούν ΜΕΓΙΣΤΟ σεβασμό στη μνήμη του και στήριξη στην οικογένεια του.
Οι αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τα αίτια του δυστυχήματος και το Διοικητικό του συνδικάτου μας , βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.
Πένθος και οδύνη για τον χαμό του αγαπημένου μας συναδέλφου.

Και επίσης.

Το Δ.Σ θα είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ενημέρωση. Ας κρατήσουμε τους τόνους χαμηλά και να δείξουμε σεβασμό στις ώρες πένθους που έχουν ανακοινωθεί για τον αδικοχαμένο συνάδελφο. Κανένα σωματείο που βρίσκεται στο χώρο εργασίας μας δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το τραγικό γεγονός προς όφελος του. Παρακαλώ πολύ ελάτε όλοι μαζί να συζητήσουμε προβλήματα που απασχολούν όλες τις ειδικότητες και να βρούμε τις λύσεις για να μην ξαναγίνει τέτοιο τραγικό γεγονός στο λιμάνι μας…. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είμαστε ενωμένοι πιο πολύ από ποτέ καλή συνέχεια με υγεία πάνω από όλα…

Ας τα έχετε όλα αυτά υπόψη, την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιο παπαγαλάκι ή τρολ του διαδικτύου να λέει για τα “μειοψηφικά σωματεία” που ταλαιπωρούν τον κόσμο και κρατάνε το λιμάνι κλειστό, ενάντια στην επίσημη συνδικαλιστική εκπροσώπηση…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: