Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Ο Αγώνας των συναδέλφων μας στην ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας

Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους ούτε οι αγώνες τους για καλύτερους όρους, δουλειάς, καλύτερους μισθούς και ασφάλιση..! Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι αστικές Κυβερνήσεις και όλοι αυτοί που εξυπηρετούν…, οι εκμεταλλευτές των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δημόσιων αγαθών και δομών, που τη μία μετά την άλλη τις απαλλοτριώνουν..! 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει τους πάνω από χίλιους εργαζόμενους της «ΛΑΡΚΟ» «αποφασίζοντας και διατάσσοντας», κορυφώνοντας με τον τρόπο αυτό, το διαχρονικό έγκλημα αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Συνάδελφοι, σσες, θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας στη ΛΑΡΚΟ κάθε λεπτό μέχρι την τελική νίκη! Συμπαραστεκόμαστε και χαιρετίζουμε το δίκαιο και τίμιο αγώνα τους για να μείνουν στις δουλειές τους και τα σπίτια τους. 

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, γιατί χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται!

Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφασή της συνέλευσης των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους, δίχως να κάνουν βήμα πίσω.

Η νέα αντεργατική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου που ξεκίνησε με την προγραμματισμένη εγκατάλειψη της επιχείρησης, με στόχο την απαξίωση της για να δικαιολογήσει την άνευ όρων παράδοση μιας κερδοφόρας επιχείρησης στα σαγόνια του μεγάλου κεφαλαίου, όπως συνηθίζουν να κάνουν. 

Το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ με τους αγώνες τους και την αλληλέγγυα στήριξη των εργαζομένων και των ταξικών συνδικάτων, εμπόδισαν να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου που εξυπηρετεί. 

Κι αφού δεν κατάφεραν δολοπλοκώντας να  φορτώσουν το κλείσιμο της επιχείρησης στους εργαζόμενούς, Βάλθηκε η κυβέρνηση να το επιβάλει με λουκέτο και απολύσεις, με τον τρόπο εκείνο που διδάχτηκε από αυτούς που υπηρετεί.., κι αυτοί τα ίδια κάνουν. 

Η κυβέρνηση μέσα στην καρδιά του χειμώνα, προσπαθεί να απολύσει 1080 εργαζόμενους αορίστου σύμβασης, 200 εργολαβικούς εργαζόμενους και να αφήσει χωρίς δουλεία άλλους 150 μικροαυτοπασχολούμενους, την ίδια στιγμή  που καλεί τους νέους να επιστρέψουν από το εξωτερικό που βρέθηκαν εκεί εξαιτίας αυτών τον πολιτικών, γιατί (όπως ισχυρίζεται) μπορούν πλέον να εργαστούν στον τόπο τους, που εγκαταστάθηκε ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης.

Αυτή είναι η ανάπτυξή που υπόσχονται, οι αυξημένες απολύσεις, οι αυξημένες ιδιωτικοποιήσεις, η αύξηση του κόστους ζωής, η αύξηση των νεκρών από την πανδημία και την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού και νοσοκομείων, η αύξηση της ανασφάλειας, των απλήρωτών εργαζομένων και τελειωμό δεν έχει..! 

Έτσι μειώνουν αυτοί την ανεργία, απολύοντας.., και βοηθούν τους άστεγους αυξάνοντάς τους. 

Απαιτεί από 300 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που έμεναν μέχρι τώρα, τους πετούν στον δρόμο απ’ τα σπίτια που χτίσθηκαν με τον ιδρώτα τους.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στέγαση των κεφαλαιοκρατών σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που στήθηκαν με τον ιδρώτα και τα λεφτά των εργαζομένων, η μόνη ανάπτυξη για την οποία ενδιαφέρεται, είναι η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου εις βάρος του τόπου και των εργαζομένων.

Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους (όπως τους αρέσει να λένε), ούτε οι αγώνες τους για καλύτερους όρους, δουλειάς, καλύτερους μισθούς και ασφάλιση..!   

Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι αστικές Κυβερνήσεις και όλοι αυτοί που εξυπηρετούν…, οι εκμεταλλευτές των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δημόσιων αγαθών και δομών, που τη μία μετά την άλλη τις απαλλοτριώνουν..! 

Ο Αγώνας των συναδέλφων μας στην ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας, οι απολύσεις δεν θα περάσουν..!

Η αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής θα εκφραστεί με κάθε τρόπο από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. 

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά να απλωθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης! 

Ο εγκληματικός, αντεργατικός σχεδιασμός Κυβέρνησης-Επιχειρηματικών ομίλων που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους θα μείνει στα χαρτιά όπως και όλοι οι αντεργατικοί και άδικοι νόμοι τους. 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: