Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Ο αγώνας των γιατρών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων

Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των γιατρών και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 29 Νοέμβρη στις 12μ. έξω από το κτήριο της 6ης ΥΠΕ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, συμπαραστέκεται και στηρίζει την 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοέμβρη, στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας. Το συνδικάτο καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας, που παλεύουν ενάντια στην 15χρονη στασιμότητα των μισθών τους, στις απλήρωτες εφημερίες, την εργασιακή εντατικοποίηση και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις υποσχόμενη χάντρες και καθρεφτάκια. Δεν παίρνει θέση και δεν λέει κουβέντα για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή ομηρία, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση, την υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών και των τριών Νοσοκομείων της Πάτρας, τη μη λειτουργία κρίσιμων κλινικών, όπως η καρδιοχειρουργική, την υποβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας στο Νομό που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια γιατρών και ασθενών.

Η πολιτική της κυβέρνησης αυτής και των προηγούμενων στην υγεία, έχει  δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας στο δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε όλους τους άλλους κλάδους εργασίας, λόγω των καθυστερήσεων σε ραντεβού, θεραπείες, χειρουργεία στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καταφεύγουν  σε ιδιώτες γιατρούς ή ιδιωτικές κλινικές για να αντιμετωπίσουν τους τραυματισμούς και τις επαγγελματικές ασθένειες που τους ταλαιπωρούν.  

Συνάδελφοι, λόγω της εκτεταμένης ανασφάλιστης εργασίας στον κλάδο μας, δεν συμπληρώνονται εύκολα τα ένσημα που απαιτούνται για τις παροχές σε χρήμα λόγω ασθένειας, οι οικοδόμοι δραστηριοποιούνται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και πλήττονται από επαγγελματικές ασθένειες σε όλες τις ειδικότητες. Όταν ένα δημόσιο σύστημα υγείας υπολειτουργεί, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές που υποφέρουν από μυοσκελετικές παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα και συχνούς τραυματισμούς, έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους, για όλους τους παραπάνω λόγους..!

Για αυτό απαιτείται ο συντονισμός του αγώνα μας με τους εργαζόμενους στην Υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει όλες τις υγειονομικές ανάγκες των εργαζομένων..!

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίησης της Υγείας, που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το τσακισμένο εισόδημα του λαού, αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές με μειώσεις μισθών, φορολογική αφαίμαξη με άμεσους και έμμεσους φόρους, αύξηση στις τιμές της ενέργειας, της στέγης, των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που δε βρίσκει χρήματα για την υγεία και τις άλλες ανάγκες του λαού, αλλά πληρώνει αδρά για τη βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστών που τώρα σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης, στηρίζοντας το κατοχικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζουν, η μια μετά την άλλη, όλες οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ανεξαρτήτως προσήμου και τοποθέτησης, και ασφαλώς, η σημερινή της ΝΔ.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των γιατρών και των σωματείων τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της πόλης μας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και με γενναίες αυξήσεις στο μισθό τους.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Να μην κλείσει , να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος που κάλυπτε σοβαρές ανάγκες όλης της περιοχής.

Με ευθύνη του κράτους να αξιοποιηθεί άμεσα το κτήριο του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και να μετατραπεί σε δημόσια μονάδα υγείας για τις ανάγκες του λαού της πόλης μας.

Να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με νέες σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό, να διαθέτει σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ παίδων.

Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των γιατρών και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 29 Νοέμβρη στις 12μ. έξω από το κτήριο της 6ης ΥΠΕ.

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: