Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: «Αν θέλουν να γίνουν έργα θα τα πληρώσουν με αυξήσεις στους μισθούς, βάζοντας όλα τα ένσημα, με 5ημερο 7ωρο»

“Το θράσος της  AVAΧ δεν έχει όριο. Η ασυδοσία τους θρέφεται από τους νόμους της σημερινής κυβέρνησης της  ΝΔ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Θρέφεται από την ακόρεστη δίψα για περισσότερα κέρδη…”

Ανακοίνωση-καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μετά από έλεγχο του ΣΕΠΕ, με την παρουσία του Συνδικάτου για παραβίαση πενθημέρου στο εργοτάξιο της γραμμής 4 του Μετρό στην Κατεχάκη

Το Σάββατο στις 20 /1 / 2024 μετά από αίτημα  του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΕΠΕ  με την παρουσία μας για παραβίαση πενθήμερου, στο εργοτάξιο της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ στην Κατεχάκη που έχει αναλάβει  η εταιρία AVAX.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι  32   εργαζόμενοι δούλευαν  ενώ η μέρα εκείνη είχε δηλωθεί ως ρεπό για όλους. Παρόλα αυτά μετά την αποχώρηση του Συνδικάτου και  του κλιμακίου του ΣΕΠΕ, η εργοδοσία έδωσε εντολή με θρασύ τρόπο  να συνεχίσει το έργο να δουλεύει. Αυτό έγινε αντιληπτό λίγο αργότερα από το Συνδικάτο μας. Ακολούθησε αποφασιστική παρέμβαση μας στην εργοδοσία με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και οι εργασίες σταμάτησαν.

Το θράσος της  AVAΧ δεν έχει όριο. Η ασυδοσία τους θρέφεται από τους νόμους της σημερινής κυβέρνησης της  ΝΔ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Θρέφεται από την ακόρεστη δίψα για περισσότερα κέρδη. Αυτή είναι η   τάξη και το νοικοκύρεμα που θα έβαζε ο νόμος Χατζηδάκη και Γεωργιάδη στην εργασιακή ζούγκλα.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους εργοδοσία και κυβέρνηση, αν θέλουν να γίνουν έργα θα τα  πληρώσουν: με αυξήσεις στους μισθούς, βάζοντας όλα τα ένσημα, με 5ημερο 7ωρο και όχι ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους.  Γι’ αυτό καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που έχει αποφασιστεί από τους εργαζόμενους  στα εργοτάξια της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ  στις 23 και 24 Γενάρη, με αιτήματα τις  αυξήσεις στα μεροκάματα και  τη διασφάλιση του ωραρίου. Ενώ κλιμακώνουμε την πάλη μας  συνολικά σαν κλάδος για τις 31/1/2024.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: