Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Αττικής: Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες

Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους διανομείς καθώς η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα επικρατεί παγετός.

Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην Αττική, απαιτεί με υπόμνημά του προς το Υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Αττικής. Απαιτεί ακόμα να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους διανομείς καθώς η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα επικρατεί παγετός.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου αναλυτικά:

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ

 Η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να  κυμανθεί τις επόμενες  μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα επικρατεί παγετός. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα με ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, όπως συνεχώς απαιτούν οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού δεν μπορούν να συνεχίσουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε συνθήκες χιονιά.

Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς, απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεσα, με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι  σε συνθήκες παγετού, χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.

Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας. 

Ένταξη των διανομέων,   στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: