Στο ίδιο έργο θεατές… – Άθλια αντεργατική εξέλιξη στον Alpha TV καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

“Με όλα τα όπλα που διαθέτουμε από τις συνελεύσεις εργαζομένων μέχρι τις απεργίες να μην αφήσουμε να περάσει αυτό το σχέδιο-έκτρωμα που υλοποιεί η διοίκηση του “ALPHA” με τις ευλογίες της κυβέρνησης.”

«Η εργοδοσία “Alpha TV” για άλλη μια φορά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων τεχνικών», τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «με την απόφασή της για την κατάργηση των τμημάτων ENG-LINK, η εργοδοσία του “ALPHA TV” βάζει μπροστά στους εργαζόμενους τεχνικούς την προοπτική της παραίτησης/απόλυσης με αποζημίωση, με “υποσχετική” για πιθανή πρόσληψη σε εταιρεία παραγωγής ή “άλλη δουλειά” πιθανότατα με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, που μπορεί να ξεκινούν από το χάσιμο της προϋπηρεσίας, τη μείωση μισθών, μέχρι ατομικές συμβάσεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ένταση της εκμετάλλευσης».

«Το ίδιο “έργο”», συνεχίζει η ανακοίνωση, «το είχε ξαναζήσει ο κλάδος πριν λίγα χρόνια, τότε στον “ΑΝΤ1”, πάλι με ευθύνη της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΤΙΤΑ».

Για άλλη μια φορά, προσθέτει, «καθαρή κοροϊδία της εργοδοσίας -προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της- με διαμεσολάβηση εκλεγμένων που οφείλουν να υπερασπίζονται τα εργατικά συμφέροντα». Μία εξέλιξη, συμπληρώνει, «που πατάει στις πολλαπλές αντεργατικές “διευκολύνσεις” που χρόνια τώρα προσφέρουν στους καναλάρχες διαδοχικά οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αυτή η άθλια αντεργατική εξέλιξη θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να δρομολογηθεί αν η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ και των πλειοψηφιών στα ΔΣ των άλλων Ενώσεων δεν επέμεναν σε μία στρατηγική κοινωνικού διαλόγου και αναμονής, αλλά αντίθετα είχαν αγωνιστικό – ταξικό προσανατολισμό. Αν και έγκαιρα είχε εκτιμηθεί η πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώθηκε στα ΜΜΕ ακόμα από την περίοδο του νόμου Παππά η στάση των πλειοψηφιών των Ενώσεων τότε περικλειόταν στο σύνθημα “όχι μαύρο στα κανάλια”, υποχωρώντας στα μνημόνια και στις πιέσεις κυβέρνησης – αφεντικών για εργαζόμενους με μειωμένα δικαιώματα στο όνομα της μείωσης του λειτουργικού κόστους, που τους εξανάγκαζε να στρατευτούν κάτω από τη σημαία των συμφερόντων των καναλαρχών. Αντίθετα, οι δυνάμεις της ΔΑΣ από τότε πρόβαλλαν πλαίσιο πάλης διεκδικητικό για μόνιμη και σταθερή δουλειά με ΣΣΕ και δικαιώματα που στόχευε στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Παρόμοια στάση είχε η πλειοψηφία της ΕΤΙΤΑ και στην κινητοποίηση των τεχνικών του “ALPHA” εν μέσω πανδημίας όταν μείωναν τους εργαζόμενους στα εξωτερικά συνεργεία αυξάνοντας ταυτόχρονα τον εργάσιμο χρόνο και εντατικοποιώντας τη δουλειά. Τα αποτελέσματα της πορείας αυτής είναι γνωστά. Από το κλείσιμο του “MEGA”, τη μεταφορά εργαζομένων από το “STAR” στην “GREENPIXEL” μέχρι τις σημερινές εξελίξεις στον “ALPHA”, οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις επιλογές των αφεντικών. Αυτές οι εξελίξεις έρχονται επίσης ως αποτέλεσμα της προσφοράς της οπτικοακουστικής παραγωγής στους καναλάρχες, αρχικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνοδεύεται και με τεράστιες επιδοτήσεις για να κερδοσκοπούν από αυτές τις παραγωγές με τους εργαζόμενους να δουλεύουν με τσακισμένους μισθούς, ευέλικτες σχέσεις εργασίας και εντατικοποίηση της δουλειάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τώρα είναι η στιγμή οι εργαζόμενοι του “ALPHA” στο σύνολό τους να μη δεχτούν καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού, καμία αρνητική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, καμία μεταφορά σε εταιρεία παραγωγής. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αγωνιστικά κατακτημένα δικαιώματα που θέλουν να μας πάρουν πίσω κυβέρνηση και αφεντικά. Όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα από την εργατική τάξη. Με όλα τα όπλα που διαθέτουμε από τις συνελεύσεις εργαζομένων μέχρι τις απεργίες να μην αφήσουμε να περάσει αυτό το σχέδιο-έκτρωμα που υλοποιεί η διοίκηση του “ALPHA” με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, στο να ζούμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας. Η υπόθεση αφορά και όλους τους τεχνικούς σε όλα τα κανάλια, αφού όπως δείχνει η πείρα μας αυτό είναι το αντεργατικό μέλλον που τους επιφυλάσσουν κυβερνήσεις και αφεντικά. Να, γιατί λέμε και καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ ΕΤΙΤΑ, έστω και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες της, να δείξει ότι νοιάζεται για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, να μη στέκεται τροχοπέδη με την τακτική του συμβιβασμού με την εργοδοσία, να μπει μπροστά για να αγωνιστούμε όχι μόνο οι εργαζόμενοι στον “ALPHA”, αλλά όλοι οι τεχνικοί όλων των καναλιών, καλώντας τους σε έμπρακτη αλληλεγγύη γατί έρχεται και η δική τους η σειρά. Έτσι με αγωνιστική ενότητα και δράση ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις των αφεντικών που “πατάνε” στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Είναι πια φανερό ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανοίξει την προοπτική για την ευημερία των εργαζομένων περνάει από την οργάνωση της πάλης, την ενότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους κλάδους των εργαζομένων, δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων -που και αυτοί χάνουν δικαιώματα- σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, σε όλο τον κλάδο των ΜΜΕ. Η ΔΑΣ ΕΤΙΤΑ με όλες της τις δυνάμεις θα συμβάλει στον αγώνα των εργαζομένων και του “ALPHA”, όπως έκανε πάντα».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: