ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής: Το θαύμα των Χριστουγέννων!

Θα έλεγε δηλαδή κάποιος “κακοπροαίρετος” ότι οι εργοδότες μεταξύ τους συνεννοήθηκαν για να γλιτώσουν τα πρόστιμα κλπ. Ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα για τους μάγειρες και τους σερβιτόρους, τις λαντζιέρες και τους διανομείς, που σκίζονται αυτήν την περίοδο από την εντατικοποίηση, από τα ατυχήματα, από το φόρτο δουλειάς.

Ως γνωστόν το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο ως τις 21 Δεκεμβρίου. Είναι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής του και δεν υπάρχει εκπρόθεσμη πληρωμή. Το Συνδικάτο μας είχε, παραμονές της καταβολής του, καταγγελίες από συναδέλφους ότι οι εργοδότες τους δεν θα το καταβάλουν, προφασισμένοι διάφορες δικαιολογίες. Υπήρχαν περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι δεν μάσησαν, διεκδίκησαν με το Συνδικάτο τους και, έστω την τελευταία στιγμή, πήραν το δώρο κανονικά. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που οι εργοδότες έδειχναν να μην θέλουν να κάνουν το αυτονόητο. 

Τις επόμενες μέρες από την 21η Δεκεμβρίου το ΣΕΤΕΠΕ, από κοινού με την Επιθεώρηση Εργασίας, προχώρησαν σε ελέγχους στα καταστήματα για να διαπιστωθεί αν κατεβλήθη το επίδομα. Και ως διά μαγείας, εκεί που την προηγούμενη μέρα δεν είχαν καταβληθεί χρήματα , εκείνη ακριβώς την στιγμή το δώρο μπήκε στους εργαζόμενους! Έγινε το θαύμα των Χριστουγέννων! Θα έλεγε δηλαδή κάποιος “κακοπροαίρετος” ότι οι εργοδότες μεταξύ τους συνεννοήθηκαν για να γλιτώσουν τα πρόστιμα κλπ. Ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα για τους μάγειρες και τους σερβιτόρους, τις λαντζιέρες και τους διανομείς, που σκίζονται αυτήν την περίοδο από την εντατικοποίηση, από τα ατυχήματα, από το φόρτο δουλειάς. Που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια στα είδη μαζικής κατανάλωσης, σε ρεύμα και θέρμανση.  

Η εξέλιξη αυτή φανερώνει ότι όπου τα μέλη του Συνδικάτου έχουν σταθερή επαφή μαζί του, όπου σπάει ο φόβος και η μοιρολατρεία, όπου ο κάθε συνάδελφος δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, μπορεί να αλλάξει και η κατάσταση. Έτσι θα συνεχίσουμε, θαρρετά με τις δικές μας ανάγκες μπροστά. Τον δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν μπορούμε εμείς να τους τον κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο. Με την οργάνωσή μας, με την πάλη μας, με την αλληλεγγύη μας.  

Υ.Γ Όσα τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν, ότι και να σκαρφιστούν δεν θα μπορέσουν να σπάσουν τους δεσμούς του Συνδικάτου με τους συναδέλφους, δεν θα μπορέσουν να φιμώσουν την φωνή των εργαζομένων, δεν θα απαλλαγούν από το ΣΕΤΕΠΕ και την δράση του

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!  ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!

ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: