ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής: OXI άλλο αίμα για τα κέρδη τους! ΟΛΟΙ στη Μηχανοκίνητη Πορεία την Πέμπτη 2 Φλεβάρη

Ίωνος Δραγούμη με Φιλίππου, τραυματισμός διανομέα
Ανθέων με Μαρτίου, νεκρός διανομέας
Εθνικής αμύνης με Εγνατία, τραυματισμός διανομέα
Ξενοφώντος με Κωνσταντινουπόλεως, νεκρός διανομέας
Δεν θα μας έφτανε μία κόλλα Α4 για τους τραυματισμένους και νεκρούς συναδέλφους μας διανομείς…

Ίωνος Δραγούμη με Φιλίππου, τραυματισμός διανομέα

Ανθέων με Μαρτίου, νεκρός διανομέας

Εθνικής αμύνης με Εγνατία, τραυματισμός διανομέα

Ξενοφώντος με Κωνσταντινουπόλεως, νεκρός διανομέας

Η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί. Δεν θα μας έφτανε μία κόλλα Α4 για τους τραυματισμένους και νεκρούς συναδέλφους μας διανομείς. Και άλλους τόσους που κάηκαν σε κουζίνες, που κόπηκαν, που σακάτεψαν την μέση και τα πόδια από την ορθοστασία, από τα κουβαλήματα. Ο κλάδος του επισιτισμού τουρισμού έχει πολλά τέτοια περιστατικά. Και οι εργαζόμενοι σε αυτόν παραμένουν, με ευθύνη των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, απροστάτευτοι.

Για αυτούς τους νεκρούς και τραυματίες είναι που μας πεισμώνει και μας εξοργίζει περισσότερο ότι ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου,  μετά από αίτημα του Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας, έστειλε εγκύκλιο προς τις δικαστικές αρχές ότι δεν θα πρέπει να συντάσσεται από την Επιθεώρηση έκθεση έρευνας για τα εργατικά ατυχήματα «ήσσονος σοβαρότητας». Επικαλούνται μάλιστα ότι ο αριθμός των ατυχημάτων μόνο για το 2022 ήταν 14000, οπότε δεν προλαβαίνουν οι επιθεωρητές ! Για αυτά τα… 38 ατυχήματα μέσο όρο την ημέρα, πολλά από αυτά στην άσφαλτο με συναδέλφους διανομείς,  θεωρεί ο διορισμένος από το κράτος διοικητής της Επιθεώρησης, πρώην στέλεχος επιχειρήσεων, ότι  δεν χρειάζεται να ασχολείται η υπηρεσία του! Αντί να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με προσωπικό, που να μπορεί απερίσπαστο να κάνει την δουλειά του, υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πολλοί διανομείς δεν θα είχαν ατυχήματα αν υπήρχε ο κατάλληλος έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές. Αν εξασφαλίζονταν η σωστή και έγκαιρη συντήρηση της μοτοσικλέτας από τους εργοδότες. Αν δεν έβγαιναν παραγγελίες με χιόνια και καταιγίδες. Αν ήταν στελεχωμένες οι υπηρεσίες της Τεχνικής Επιθεώρησης, χωρίς να παρεμβαίνουν εισαγγελείς και δικαστές, για χάρη των εργοδοτών, στο έργο της. Σε αυτά με οργανωμένο και συλλογικό τρόπο μπορούμε να απαντήσουμε. Μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ οι διανομείς απαιτούμε  την απόσυρση της εγκυκλίου,  να γίνονται συχνοί έλεγχοι στα καταστήματα και τις πλατφόρμες διανομής για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, επαναφορά των ΒΑΕ, καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Με την οργανωμένη πάλη μας θα κάνουμε κουρελόχαρτο την κατάπτυστη εγκύκλιο, θα καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά μας. Για την ζωή και τη εργασία που μας αξίζει! Για το αίμα των νεκρών συναδέλφων μας!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ 18:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ (ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, ΤΕΧΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΛΠ)

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: