ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής: Να μην λείψει κανείς από τη Γενική μας Συνέλευση, την Τρίτη 6/6 στο ΕΚΘ!

Οι αγώνες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι παρακατάθηκη για τη συνέχεια. Ότι πετύχαμε σαν ΣΕΤΕΠΕ μας κάνει πιο δυνατούς και μας δίνει μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕΠΕ ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! 

Εδώ και χρόνια ζούμε την επίθεση κυβερνήσεων κι εργοδοσίας σε βάρος των δικαιωμάτων μας, του εισοδήματός μας, της ίδιας μας της ζωής. Η εντατικοποίηση, η απλήρωτη εργασία, η εργοδοτική τρομοκρατία, συμπληρώνουν την εφαρμογή αντιλαϊκών νομοσχεδίων,την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις, την απουσία προστασίας του λαού. Ειδικά στον κλάδο μας οι εργασιακές συνθήκες που καθημερινά ζούμε θυμίζουν γαλέρα.  

Και είναι εξοργιστικό να βλέπουμε να τζιράρονται δις στους κλάδους του επισιτισμού-τουρισμού, να βγάζουν αμύθητα κέρδη οι tour operators, οι μεγαλοεστιάτορες κι οι ξενοδόχοι, και από την άλλη οι καμαριέρες και οι λαντζιέρες, οι διανομείς και οι μάγειρες, οι ζαχαροπλάστες και οι σερβιτόροι να σακατεύονται 10 και 12 ώρες στη δουλειά, έξι κι εφτά μέρες την εβδομάδα, για να πάρουν ένα μισθό που ίσα φτάνει για τα πολύ απαραίτητα. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Αυτό ευαγγελίζονται οι εργοδότες και τα κόμματά τους! Και για αυτήν την ανάπτυξη μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους, χωρίς τα σωματεία μας. 

Δεν καθίσαμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια σα Συνδικάτο! Δεν αφήσαμε να γίνει κανονικότητα ο νόμος της ζούγκλας! Δεν μείναμε σιωπηλοί όταν

άρπαζαν τα κοράκια των τραπεζών τα σπίτια των συναδέλφων μας

άπλωναν εργοδότες τα ξερά τους σε συναδέλφισσές μας 

  • έμεναν απλήρωτοι εργαζόμενοι σε επισιτιστικά καταστήματα
  •  έβγαιναν σε ακραίες καιρικές συνθήκες διανομείς για δουλειά δεν κολλούσαν τα ένσημα οι εργοδότες  

 Και έτσι θα συνεχίσουμε! Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται, με οργανωμένη πάλη, αλληλεγγύη, συλλογικό αγώνα.  Αυτό τον συλλογικό αγώνα είναι που χρειάζεται να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο. Τα παραδείγματα από την efood, την σίτιση στη Λέσχη του ΑΠΘ, από τις κινητοποιήσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου, Τζαμάϊκα, στον Τερκενλή αλλά και ενάντια σε πλειστηριασμούς και διακοπές ρεύματος, έδωσαν ανάταση στους εργαζόμενους, έφεραν αποτελέσματα. Έδειξαν ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, με το Συνδικάτο τους μπροστά μπορούν να καταφέρουν πολλά. Και μέσα από τις Συνελεύσεις, τις συλλογικές διαδικασίες είναι που αποφασίζουν για το δυνάμωμα της πάλης, για την οργάνωση της περαιτέρω δράσης τους.  

Ξεχωριστοί σταθμοί στη δράση του Συνδικάτου ήταν οι μάχες που δώσαμε την περίοδο της πανδημίας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο μας. Αλλά και για το εισόδημά τους. Μόνο με τις κινητοποιήσεις του ΣΕΤΕΠΕ- και των αντίστοιχων σωματείων σε Αττική, Κέρκυρα κλπ- εξασφάλισαν επίδομα οι εποχικοί εργαζόμενοι. Καθώς και οι κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη, που αναδείξαμε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στις δημόσιες μεταφορές. Εκατοντάδες μέλη μας κατέβηκαν στις απεργίες εκείνων των ημερών, ενώνοντας τις φωνές με δεκάδες χιλιάδες εργάτες της πόλης. 

 Οι αγώνες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι παρακατάθηκη για τη συνέχεια. Ότι πετύχαμε σαν ΣΕΤΕΠΕ μας κάνει πιο δυνατούς και μας δίνει μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον. Οι συνάδελφοι που έδωσαν μάχες μέσα από το Συνδικάτο τους είναι νικητές! Με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα, με αισιοδοξία και τόλμη συνεχίζουμε!  

 Να μην λείψει κανείς από τη Γενική μας Συνέλευση, 6/6 18:00 στο ΕΚΘ!  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!  ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: