ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής: Μην τους χαρίσεις το Δώρο Πάσχα. Είναι δικό σου!

Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι 1 Μαΐου. Την ίδια μέρα δίνουμε ραντεβού 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συναντήσουμε πάλι περιπτώσεις που οι εργοδότες δε θα καταβάλλουν το δώρο του Πάσχα με τις κλασικές δικαιολογίες: έχει καταργηθεί, εδώ δεν παίρνουμε δώρο κλπ. Κάνουμε ξεκάθαρο πως το Δώρο Πάσχα

  • Είναι κατάκτηση των εργαζομένων στο παρελθόν και δεν πρόκειται να το χαρίσουμε
  • Δεν έχει καταργηθεί στον ιδιωτικό τομέα, ισχύει κανονικά 
  • Η μη καταβολή του είναι ποινικό αδίκημα και για τον εργοδότη που δεν το καταβάλλει προβλέπει την ποινή του αυτόφωρου
  • Με την ακρίβεια, που τρώει το εισόδημά μας μέχρι της 15 του μήνα, είναι μια βοήθεια για έναν εργαζόμενο
  • Φορολογούμαστε και καταβάλλουμε και ένσημο. Πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση μη καταβολής είναι σαν να χαρίζουμε λεφτά στον εργοδότη μας!

Οι αγώνες που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι όταν είναι ενωμένοι, όταν είναι αποφασισμένοι, μπορούν να πετύχουν πολλά. Το απέδειξαν όταν διεκδίκησαν τα φιλοδωρήματα που τους έκλεβε ο εργοδότης, όταν διεκδίκησαν ένσημα και δεδουλευμένα. Έτσι και για το Δώρο Πάσχα, οι εργαζόμενοι να μην φοβηθούν, να το απαιτήσουν και να έρθουν σε επαφή με το ΣΕΤΕΠΕ σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν το καταβάλλει. Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι 1 Μαϊου. Την ίδια μέρα δίνουμε ραντεβού 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων. 

Με την οργάνωση και την πάλη μας διεκδικούμε μισθούς στο ύψος των αναγκών μας, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στη ζωή μας! Διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει! 

ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: