ΣΕΤΕΠΕ: Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Νηματουργίας Βαρβαρέσος

Καταδικάζουμε την προσπάθεια καταστολής που ξετιλύγεται αυτό το διάστημα απέναντι στους εργαζόμενους της Νηματουργίας Βαρβαρέσος και του σωματείου τους. Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει! 

Καταδικάζουμε την προσπάθεια καταστολής που ξετιλύγεται αυτό το διάστημα απέναντι στους εργαζόμενους της Νηματουργίας Βαρβαρέσος και του σωματείου τους.

Οι εργαζόμενοι, που είναι οι τελευταίοι νηματουργοί της Νάουσας,  δίνουν εδώ και χρόνια μια δίκαιη μάχη για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, για υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να ζήσουν μια ζωή καλύτερη.

Αγωνίζονται ακόμα ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας η οποία «εν μια νυκτί» απέλυσε νέους εργαζόμενους διότι ακολούθησαν τις αγωνιστικές αποφάσεις του σωματείου τους. Πετάξαν στο δρόμο της ανεργίας νέα ζευγάρια με παιδιά γιατί τους θέλουν χωρίς μιλιά!

Απέναντι τους οι εργαζόμενοι  έχουν τη Βιομήχανο, το κράτος, τα δικαστήρια, την αστυνομία οι οποίοι αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τους (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ) προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να βάλουν τον αγώνα τους στο γύψο.

Την ώρα που η εργοδοσία απειλεί τους εργαζόμενους ότι «η ανοχή τελείωσε», την ίδια ώρα τα περιπολικά της αστυνομίας καλούν τους εργαζόμενους να υποταχθούν στους νόμους που απαγορεύουν τους εργατικούς αγώνες. 

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ!

Οι εργαζόμενοι του Bαρβαρέσου ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, που δίνουν τη μάχη για να μην μείνουν άνεργοι και να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους, της  COSCO που παλεύουν  για την υπογραφή Σύμβασης εργασίας και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, της e-food  που με τα κόκκινα ποτάμια τους πλημμυρίσαν τους δρόμους της χώρας, των Πετρελαίων Καβάλας που αντιπαλεύουν την εργοδοτική και κρατική καταστολή, των βιοπαλαιστών αγροτών που βρίσκονται απέναντι από τα ΜΑΤ,  όλοι  τους δίνουν δύναμη και αισιοδοξία στους εργαζόμενους του Νομού και όλης της χώρας. 

Έτσι νικάνε οι εργάτες! Με ενότητα και αγώνα ανυποχώρητο απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους και όλους αυτούς που το κράτος και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να μας πίνουνε το αίμα!

Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει! 

Αγωνίζονται για:

  • Την καταβολή των δεδουλευμένων τους 
  • Την υπογραφή ΣΣE
  • Να παρθούν τώρα πίσω οι εκδικητικές απολύσεις .
  • Να παγώσουν χρέη των εργαζομένων σε Τράπεζες, Δημοτικά Τέλη, Νερό, ΔΕΗ κλπ.
  • Να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής των αγώνων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ  ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών, Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: