Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι απολύσεις στην OMILIA

Το δικαίωμά μας στην εργασία γίνεται για άλλη μια φορά κουρέλι μπροστά στο κυνήγι της κερδοφορίας και της ανάπτυξης της εταιρείας. Η «παράδοση» που έχει η Omilia τους τελευταίους μήνες να απολύει στο σωρό συναδέλφους, στοχεύοντας με προτεραιότητα τους πρωτοπόρους αγωνιστές συναδέλφους μέλη του σωματείου μας, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες μέρες.

Ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ, που σήμερα το πρωί πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ OMILIA – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην Omilia,

Η επίθεση της εργοδοσίας δεν έχει σταματημό! Το δικαίωμά μας στην εργασία γίνεται για άλλη μια φορά κουρέλι μπροστά στο κυνήγι της κερδοφορίας και της ανάπτυξης της εταιρείας. Η «παράδοση» που έχει η Omilia τους τελευταίους μήνες να απολύει στο σωρό συναδέλφους, στοχεύοντας με προτεραιότητα τους πρωτοπόρους αγωνιστές συναδέλφους μέλη του σωματείου μας, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες μέρες.

Με αφορμή την ανακοίνωση περικοπών και «μείωσης του κόστους», καθώς η «αγορά έχει δυσκολέψει», η εργοδοσία προχωράει για άλλη μια φορά σε νέες απολύσεις, σε όλα τα τμήματα, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο πως η καθημερινή ανησυχία των εργαζομένων και ο αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα δε συμβαδίζουν με τις προσπάθειες της κάθε εργοδοσίας για αυξημένα κέρδη και οικονομική τους «επιβίωση». Έχουν το απίστευτο θράσος μάλιστα να θέλουν να παρουσιαστούν και σαν ανθρωπιστές, δηλώνοντας πως προσπαθούν να μη διώξουν συναδέλφους με οικογένειες!

Επίσης, για ακόμα μια φορά, η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει τη δράση και την παρέμβαση του σωματείου μας, απολύοντας συναδέλφισσα, μέλος του ΣΕΤΗΠ, με πρωτοπόρα δράση μέσα στον χώρο δουλειάς. Αν νομίζουν πως θα βάλουν τη δράση του σωματείου μας στο χέρι τους, είναι πολύ γελασμένοι!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Η εργοδοσία στην Omilia, όπως και σε άλλες εταιρείες του κλάδου, δε θα βάλει φρένο στις ορέξεις της αν δεν το βάλουμε εμείς. Στην επιδίωξή τους να έχουν αυξανόμενη κερδοφορία, μας θεωρούν κόστος και εμπόδιο, ενώ μας εκμεταλλεύονται καθημερινά με την ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση, τις απλήρωτες υπερωρίες, την πίεση. Έχουν στα χέρια τους όλο το ήδη υπάρχον αντεργατικό οπλοστάσιο (απελευθέρωση απολύσεων, ελαστικές σχέσεις εργασίας), ενώ ετοιμάζουν και άλλα για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους (χτύπημα στους αγώνες και τα σωματεία, 10ωρη δουλειά, ένταση του αυταρχισμού).

Στην προσπάθεια που κάνουν εργοδότες και κυβέρνηση όχι μόνο να κάμψουν κάθε αντίσταση, αλλά πολύ περισσότερο να στοιχηθούμε πίσω από το κριτήριο της αύξησης της κερδοφορίας και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους, εμείς οργανωμένα προκρίνουμε τις δικές μας ανάγκες.

Σπάμε τη σιωπή, δε δεχόμαστε καμία παραπάνω ώρα δουλειάς, δεν υπογράφουμε καμία απόλυση. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν αποτελεί ατομική υπόθεση. Απαντάμε συλλογικά, οργανωνόμαστε με τους συναδέλφους μας, οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ.

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Απαιτούμε:

  • -Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι απολύσεις
  • -Κανένα χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση
  • -Να μπει τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας

Οργανωνόμαστε και δυναμώνουμε το ΣΕΤΗΠ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: