«Μια πεντάρα η ζωή μας στην άκρη πεταμένη…»

“Κανένας βιομήχανος δεν πρόκειται να πάθει ηλεκτροπληξία, όπως στο «Ήπειρος» ο 29χρονος Χρήστος. Κανένας τραπεζίτης δεν θα βρεθεί άστεγος, κανένα γκόλντεν μπόι δεν θα χάσει τη ζωή του σαν τον 45χρονο Δημήτρη στην COSCO…Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών”

Η διατήρηση της «υγείας» του καπιταλιστικού κέρδους, έχει μετατρέψει την αξία της ζωής των εργαζομένων, σε πενταροδεκάρες. Η πολυδιαφημιζόμενη εκστρατεία προάσπισης της υγείας, αφορούσε την υγεία της οικονομίας τους, της αγοράς τους, των επιχειρήσεων τους. Αυτή την «υγεία» τους, θέλουν να σώσουν, κατασκευάζοντας μια εικονική κοινωνική πραγματικότητα για το λαό, έτσι ώστε να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι ένα ξεροκόμματο επιβίωσης. Να καταπιεί ο λαός μας το χάπι του «ανθρώπινου λάθους» για τον νεαρό συνάδελφο μας τον Χρήστο Ζορμπά, που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο «Ήπειρος», το εκτός βάρδιας για τον Δημήτρη Δαγκλή στην COSCO.Με την ίδια θρασύτητα η εργοδοσία στην COSCO,προσφεύγει στα δικαστήρια χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα για να βγάλει την απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Σαν νέο γιοφύρι της Άρτας, προσπαθούν να οικοδομήσουν τα κέρδη τους πάνω στη ζωή της εργατικής τάξης. Σήμερα οι ετήσιες εκατόμβες ανθρώπινων ζωών στον Μολώχ της παραγωγικής διαδικασίας, της εκμετάλλευσης, της καρδιάς του καπιταλισμού, είναι απίστευτα πολλές, είναι εδώ και όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να αποκρύψουν τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος της εργατικής τάξης. 

Είναι εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης, γιατί από όσα ξέρουμε, κανένας βιομήχανος δεν πρόκειται να πάθει ηλεκτροπληξία, όπως στο «Ήπειρος» ο 29χρονος Χρήστος. Κανένας τραπεζίτης δεν θα βρεθεί άστεγος, κανένα γκόλντεν μπόι δεν θα χάσει τη ζωή του σαν τον 45χρονο Δημήτρη στην COSCO, κανένας από όλους αυτούς δεν θα συμπεριληφθεί στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους που κάθε χρόνο το δικό τους σύστημα ο καπιταλισμός, τους καταδίκασε να πεθαίνουν από την πείνα.

Απαντάμε στο διαρκές έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης, με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 4 Νοέμβρη στην πλ. Κιλκίς, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Εργατικό Κέντρο Άρτας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: