Μια γροθιά οι οικοδόμοι της Αθήνας – Αλληλεγγύη στην πράξη: Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης στο Συνδικάτο και στα Παραρτήματα

Εκφράζουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους τους συναδέλφους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους.

Την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να συμβάλουν από το υστέρημά τους. Καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (8 π.μ. – 3 μ.μ. και 6 μ.μ. – 8.30 μ.μ.) και στα κατά τόπους παραρτήματα (6 μ.μ. – 8.30 μ.μ.) συγκεντρώνει είδη διατροφής και παιχνίδια, για τις οικογένειες οικοδόμων που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο Συνδικάτο για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη δουλειά, την υγεία, την τηλεκπαίδευση των παιδιών, τις απειλές για πλειστηριασμούς ή διακοπές ρεύματος – νερού.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου σημειώνονται τα εξής:

Σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους, εν μέσω πανδημίας και lockdown, χιλιάδες συνάδελφοι είναι άνεργοι και χωρίς κανένα εισόδημα. Πολλοί οικοδόμοι που δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή και στα μικρά ιδιωτικά έργα παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων, παρόλο που ένα μεγάλο μέρος έχει διακόψει την εργασία του λόγω του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ μοιράζει απλόχερα εκατομμύρια ευρώ στα «μεγαθήρια» του κλάδου των κατασκευών, στους κλινικάρχες και συνολικότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, που μετά από κινητοποιήσεις καταφέραμε να ενταχθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των συναδέλφων στην οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ. Στις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, στη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Εργασίας και στα υπομνήματα που έχουν σταλεί κατ’ επανάληψη, συνεχίζει να μην δίνει σαφείς απαντήσεις και με διάφορες προφάσεις να υπεκφεύγει του θέματος.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το Συνδικάτο μας και τα Παραρτήματα υψώνουμε το ανάστημά μας.

Εκφράζουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους τους συναδέλφους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους. Μπροστά στις γιορτές συγκεντρώνουμε είδη τροφίμων και παιχνίδια για τα παιδιά, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες οικοδόμων που τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαχητικά, οργανωμένοι στο Συνδικάτο μας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλους τους οικοδόμους που πλήττονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στο Συνδικάτο και στα Παραρτήματα για προβλήματα που αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής τους: τη δουλειά, την υγεία, την τηλεκπαίδευση των παιδιών τους, την απειλή για πλειστηριασμό του σπιτιού τους, για διακοπή ρεύματος, νερού κ.τ.λ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να συμβάλλουν από το υστέρημά τους, για να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Για αυτούς τους λόγους, συγκεντρώνουμε τα εξής είδη: Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κ.λπ.), όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, φρούτα, νωπά λαχανικά και κρεατικά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και παιχνίδια.

Τα Παραρτήματα του Συνδικάτου θα είναι ανοιχτά καθημερινά 6.00-8.30 μ.μ. και τα κεντρικά γραφεία (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος) 8 π.μ.-3 μ.μ. και 6.00-8.30 μ.μ.

Με όπλο τον αγώνα μας, τη συλλογική δράση και διεκδίκηση και με ασπίδα την ενότητα των εργαζομένων και την ταξική αλληλεγγύη κάνουμε πράξη το «Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν λύνονται τα προβλήματα μόνο με την αλληλεγγύη. Θέλουμε να μείνουμε γεροί και δυνατοί για να μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας. Γι’ αυτό δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και αντιστέκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική που μας θέλει ανοργάνωτους, υποταγμένους, για να κονομάνε οι κατασκευαστικοί όμιλοι και οι μεγαλοεργολάβοι.

Έτσι θα συνεχίσουμε, περνώντας στην αντεπίθεση για όλα όσα μας ανήκουν, για να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Διαμαρτυρία την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 16/12, στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διεκδικούν οικονομική στήριξη των εργαζομένων του κλάδου. Η Ομοσπονδία έχει θέσει στην κυβέρνηση την επείγουσα ανάγκη οικονομικής στήριξης των οικοδόμων και των άλλων εργαζομένων στις Κατασκευές, λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τις 6 Νοέμβρη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση στο αίτημά της και χωρίς να έχει ληφθεί το παραμικρό μέτρο για τους εργαζόμενους του κλάδου. Στο έδαφος αυτό, η Ομοσπονδία ζητά συνάντηση με το υπουργείο ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στο αίτημά της. Οπως σημειώνει, «κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πιεστική, το ίδιο και οι ανάγκες των οικογενειών μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Παράλληλα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τις επόμενες μέρες έχει προγραμματίσει στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στους εξής χώρους δουλειάς: Την Τρίτη 15/12 σε εργοτάξιο ανέγερσης ξενοδοχείου στη Λεωφόρο Συγγρού. Την Πέμπτη 17/12 στην ανακαίνιση των γραφείων της «Ελευθεροτυπίας» στον Ν. Κόσμο. Την Παρασκευή 18/12 στο εργοτάξιο της εταιρείας ΕΛΠΕΝ στο Πικέρμι, στην επέκταση του εργοστασίου «Βλάχου» στο Μαρκόπουλο και στην επέκταση του εργοστασίου «Καραμολέγκου» στο Κορωπί. Την Τρίτη 22/12 στην επέκταση του Ωνάσειου. Την Τετάρτη 23/12 στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: