Μεγάλη επιτυχία για την Αγωνιστική Συσπείρωση στις εκλογές του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας

Δυναμικό ποδαρικό για την Αγωνιστική Συσπείρωση, που κατέβηκε για πρώτη φορά ως παράταξη στο ΣΚΛΕ, αποσπώντας 2 έδρες στο ΔΣ, αλλά και αξιόλογη εκπροσώπηση σε περιφερειακά τμήματα.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση κατάφερε να φέρει ένα πρώτο ρήγμα στο μονότονο σκηνικό του ΣΚΛΕ, στις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν σε… δόσεις, λόγω τεχνικών ζητημάτων. Το ψηφοδέλτιο της ΑΣ κατέβηκε για πρώτη φορά και πήρε δύο έδρες στο νέο ΔΣ του Συλλόγου, ενώ παράλληλα τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της παράταξης εκλέχθηκε σε καθένα από τα περιφερειακά τμήματα όπου συγκροτήθηκε ψηφοδέλτιο. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για να αναδειχθούν από καλύτερες θέσεις τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είναι απλώς ένα πρώτο βήμα που πρέπει να βρει συνέχεια πρωτίστως εκτός κάλπης, στους αγώνες και τη συλλογική πάλη των κοινωνικών λειτουργών.

Σε ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση χαιρετίζει το αποτέλεσμα και σημειώνει:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών χαιρετίζει όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, που στις εκλογές του Σ.Κ.Λ.Ε. στις 25/2 και 2/3/2022 και παρά τα στοιχεία εκφυλισμού της διαδικασίας, σήκωσαν το ανάστημα τους και στήριξαν την Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις νέες και νέους κοινωνικούς λειτουργούς που στήριξαν την Αγωνιστική Συσπείρωση με την πρώτη τους ψήφο στις εκλογές του Σ.Κ.Λ.Ε. ως Ν.Π.Δ.Δ.
Η εκλογή στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο 2 εδρών για την Αγωνιστική Συσπείρωση και η εκλογή ενός τουλάχιστον εκπροσώπου μας και στα 6 Περιφερειακά Τμήματα όπου συγκροτήσαμε ψηφοδέλτιο, μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ενισχυθεί η γραμμή του ταξικού κινήματος και στον επιστημονικό μας φορέα.
Παρότι παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων στο Διοικητικό Συμβούλιο, είναι θετικό το γεγονός ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί αμφισβήτησαν με την ψήφο τους την «ωραιοποιημένη» εικόνα για την δράση του Σ.Κ.Λ.Ε. με την προηγούμενη διοίκηση και την μετατροπή του Συνδέσμου σε χειροκροτητή της μιας ή της άλλης κυβέρνησης.
Δηλώνουμε σε όλες και όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα και έξω από το ΔΣ, να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντα των μισθωτών, άνεργων και αυτοαπασχολούμενων κοινωνικών λειτουργών. Να αναδεικνύουμε ότι είναι ρεαλιστικό σήμερα να μπαίνει στο επίκεντρο η κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών τόσο των κοινωνικών λειτουργών, όσο και των εξυπηρετούμενων.
Καλούμε τους συναδέλφους να ζωντανέψουν τον ΣΚΛΕ, παράλληλα να συσπειρωθούν στα Σωματεία στους χώρους δουλειάς τους για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις εκάστοτε κυβερνήσεις που επιβάλλουν την αποκρουστική Κοινωνική Πρόνοια-Διαχείριση Φτώχειας και Εξαθλίωσης.
Συνεχίζουμε πιο δυνατά!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: