Με μπράβους και μαϊμούδες στα συνδικάτα συνέδριο δε γίνεται στην Καλαμάτα – Στιγμιότυπα από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με χιούμορ και αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις στάθηκαν εμπόδιο στις φιέστες που ετοίμασαν οι εργατοπατέρες για το 37ο συνέδριο – οπερέτα της ΓΣΕΕ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μπαίνοντας στην πόλη της Καλαμάτας το πρώτο πράγμα που έβλεπε κανείς κι έδινε τον τόνο ήταν οι αφίσες του ΠΑΜΕ, με σύνθημα “ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών”. Στο κέντρο της πόλης το εργατικό κέντρο της Καλαμάτας ήταν στολισμένο με τις αφίσες του ΠΑΜΕ, που έδιναν το ίδιο μήνυμα: Πως δε θα γίνει συνέδριο με μπράβους, εργοδότες και τα τσιράκια τους. Λίγο πιο κάτω, στο λιμάνι της πόλης κρεμόταν ένα γιγαντοπανώ στη μνήμη των νεκρών λιμενεργατών του 1934.

Ήδη πριν τις 6.30 εκατοντάδες εργάτες και συνδικαλιστές ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων, δίνοντας μαζικό και μαχητικό παρών ενάντια στο συνέδριο – παρωδία που ετοιμάζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια να περάσει ως σύνεδρο τον Καραγεωργόπουλο, αφότου εκείνος απέτυχε να εκλεγεί από 4 Ομοσπονδίες και σωματεία, δείχνοντας με το ζήλο του πως προαλείφεται μάλλον για υψηλά αξιώματα.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ έστηναν τη δική τους φιέστα με μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ. Όπως είπε και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Αλέκος Περάκης: “Ας προσέξουν να μην αναστηθούν από τις αφίσες οι ιδρυτές της ΓΣΕΕ και τους πάρουν στο κυνήγι. Κι όλ’ αυτά σε μια πόλη ελεύθερων πολιορκημένων εργατοπατέρων, όπου οι επίσημες αρχές πήραν τη σκυτάλη από τους μπράβους και τα τσιράκια της εργοδοσίας, κινητοποιώντας το σύνολο των αστικών δυνάμεων της Πελοποννήσου.

Η πορεία των ταξικών δυνάμεων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κινήθηκε από τους βασικούς δρόμους της πόλης στο συνεδριακό χώρο όπου είχε στηθεί η φιέστα της ΓΣΕΕ, με τους εργάτες να μπαίνουν στο χώρο μαζικά και να φωνάζουν επί μία ώρα συνθήματα, χαλώντας την άνοστη σούπα που είχαν ετοιμάσει οι εργατοπατέρες και μην αφήνοντας να συνεχιστεί το κακόγουστο σόου.

Ένα στέλεχος του ΠΑΜΕ έκανε μια σύντομη παρέμβαση, όπου αναρωτιόταν ρητορικά τι σχέση είχαν οι παριστάμενοι με αυτούς που αγωνίστηκαν για την εργατική τάξη. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές καλούσαν ειρωνικά τον Παναγόπουλου να βγάλει λόγο στους πραγματικούς εργάτες. Είχαν πολλές τιμητικές αναφορές στον εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλο και φώναζαν στους αμήχανους γραφειοκράτες αν θέλουν κι αυτοί 300 ευρώ το μήνα για να χαμογελάσουν Την ίδια στιγμή λάμβανε χώρα κι ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με εργάτες μεταμφιεσμένους ως Τσίπρα και Φέσσα του ΣΕΒ να περιφέρουν με σκοινιά τα κατοικίδιά τους, τον Παναγόπουλο, το Βασιλόπουλο, τον Καραγεωργόπουλο και τα υπόλοιπα γκεσέμια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, ενώ παραδίπλα εργάτες με χαμογελαστές αποκριάτικες μάσκες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα του τύπου “Χαμογελάστε, απολυόμαστε” . Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές παραμένουν στο συνεδριακό χώρο και η κινητοποίησή τους είναι σε εξέλιξη. Κάποιοι εργατοπατέρες ήδη αποχωρούν από τα καθίσματα, με τους εργάτες να τους ξεπροβοδίζουν ευχόμενοι “καλά μπουζούκια”.

Μια πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες των συνεργατών της Κατιούσα που είναι στο χώρο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και αναλυτικό φωτορεπορτάζ.

ξ

Οι καρέκλες σας είναι σάπιες, όπως και οι αξίες σας – Από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Donnerstag, 14. März 2019

 

j

Η στιγμή που οι ταξικές δυνάμεις εισέρχονται στο χώρο του συνεδρίου των εργατοπατέρων

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Donnerstag, 14. März 2019

 

ξ

ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών – Από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Donnerstag, 14. März 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: