Η εργοδοσία της COSCO στοχοποιεί το ΔΣ του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ

Λίγες ώρες μετά τη επιτυχημένη απεργία στο λιμάνι, ενημερωθήκαμε από την εταιρεία DPORT πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καθώς και άλλα μέλη μας που ήταν παρών στην απεργιακή περιφρούρηση στις 26 Νοέμβρη, θέτονται εκτός παραγωγής με την πρόφαση της προστασίας των υπόλοιπων εργαζόμενων λόγω συγχρωτισμού.

Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε τη στοχοποιήση των μελών του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ από τις “COSCO”-PCTDPORT.

Λίγες ώρες μετά τη επιτυχημένη απεργία στο λιμάνι, ενημερωθήκαμε από την εταιρεία  DPORT πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καθώς και άλλα μέλη μας που ήταν παρών στην απεργιακή περιφρούρηση στις 26 Νοέμβρη, θέτονται εκτός παραγωγής με την πρόφαση της προστασίας των υπόλοιπων εργαζόμενων λόγω συγχρωτισμού.

Με χαλκευμένες κι ανυπόστατες κατηγορίες προσπαθούν να σπιλώσουν το ΔΣ του Σωματείου αντιστρέφοντας τη πραγματικότητα που όλοι μας ζούμε μέσα στο λιμάνι. Όλα τα μέλη του Σωματείου μας, συνδικαλιστές και συνάδελφοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, καθώς και άλλοι συνδικαλιστές που συμπαρασταθήκαν στη δίκαια μάχη που δώσαμε χθες, τηρούσαν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας, πολύ καλύτερα από ότι τα τηρεί η εργοδοσία μέσα στον λιμάνι του Πειραιά.

Σύσσωμη η εργοδοσία “COSCO” PCT– DPORT, χέρι – χέρι με την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, μετά τη προσπάθεια τους τη Τετάρτη να βάλουν εμπόδια στην απεργιακή μας κινητοποίηση ζητώντας παρέμβαση Υπουργείων, Εισαγγελέων, θεών και δαιμόνων, πλέον αξιοποιούν τα ΜΜΕ κι επικαλούνται προφάσεις που δεν ευσταθούν, ώστε να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα. Πόσο μάλλον όταν η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ σε κοντινή απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονταν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος καθώς και ο υπεύθυνος ασφαλείας της COSCO και Κος Σαρηγιάννης.

Τολμάνε λοιπόν να στοχοποιούν και να δυσφημίζουν το μαχητικό ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και πρωτοπόρους εργαζόμενους που διεκδικούν μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζόμενων και του λαού, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για ολοκληρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ποιοι τολμάνε να δυσφημίζουν το ΔΣ του ΕΝΕΔΕΠ;

Το κάνει η εργοδοσία της “COSCO” – PCT,  D- PORT και των εργολάβων τους δεν έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να μην ενημερώνουν για τα πραγματικά νούμερα των κρουσμάτων στις προβλήτες  ενώ αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία λιμενεργατών κι εργατοϋπαλλήλων.

Είναι αυτοί που επιμένουν στο  κυνήγι  για τη μάσκα, στα ατέλειωτα ως εκνευριστικά ηχητικά μηνύματα όταν:

 • -Στα μηχανήματα, μετά μόνο από πιέσεις των εργαζομένων κι εφόσον υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα που έχει γίνει γνωστό,  τότε γίνονται απολυμάνσεις.
 • -Πάνω στα καράβια, παύουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας, πόσο μάλλον με τα πληρώματα που ερχόμαστε σε επαφή.
 • -Δεν πραγματοποιούνται τέστ για όλο το προσωπικό, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Δεν θέλει να χαλάσει η εικόνα του «καλού εργοδότη» .
 • -Μέσα σε γραφεία  ή καμαράκια ελάχιστων τετραγωνικών εργάζονται 3 κι 4 άτομα. Εκεί φαίνεται δεν μεταδίδεται ο κορονοιός
 • -Μας αφήνουν να συνωστιζόμαστε στις πύλες γιατί ως καψόνι δεν της ανοίγουν, ώστε πραγματικά να υπάρχει κίνδυνος από το συνωστισμό.

Είναι αυτοί που προσλαμβάνουν μέσω της ΟΦΕ (Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας) εργαζομένους με συμβάσεις ημέρας και χωρίς άδειες, επιδόματα και δώρα, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τον δρόμο για να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες και οι αμοιβές εργασίας για τους εργαζόμενους στο λιμάνι.

Τους κάνουμε σαφές, ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ότι και να κάνουν, ότι μέσα και να επιστρατεύσουν,  δικά τους σωματεία – παραμάγαζα, τα παπαγαλάκια τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις εισαγγελικές διώξεις, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αταλάντευτη στάση των μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που παλεύουμε για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μια ζωή στο μπόι που της αξίζει.

Είναι ξεκάθαρο ότι μας στοχοποιούν. Μας αφήνουν εκτός προγράμματος εργασίας επειδή απεργήσαμε , επειδή δεν σκύβουμε το κεφάλι , επειδή δεν γινόμαστε σύγχρονοι δούλοι όπως αυτοί επιθυμούν. Η τρομοκρατία , οι διώξεις και η στοχοποίηση δεν θα μας σταματήσουν, ίσα ίσα μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο σίγουρους για το δίκιο του αγώνα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμη περισσότερο να  συσπειρωθούν στο Σωματείο μαςστο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που παλεύει για όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων,  να δώσουμε δύναμη στη δύναμη μας. Η δικιά μας συμμετοχή, το δικό μας δίκιο , η ζωή των παιδιών μας μπορεί να σπάσει κάθε τρομοκρατία κι εμπόδιο, μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά τις δυνατότητες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:

 • -Άμεσα δωρεάν επαναλαμβανόμενα μαζικά μοριακά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος διενέργεια διαγνωστικού τεστ για όλα τα μέλη τις οικογένειας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του εργαζομένου
 • -Με ευθύνη του κράτους και των COSCODPORT, συνεχής προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση.
 • -Προστασία των ευπαθών ομάδων, να μείνουν εκτός εργασίας χωρίς να έχουν καμία απώλεια εισοδήματος ή άδειας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
 • -Μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους του λιμανιού, γραφεία, προβλήτες, αποθήκες χωρίς καμιά επίπτωση στον εργαζόμενο.
 • -Άμεσα απαιτούμε στελέχωση των δομών Υγείας, των Νοσοκομείων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και του απαραίτητου εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.

Χρειάζεται να δυναμώσει  ο  κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων στο λιμάνι για:

 • -Να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο που καταργεί εργατικές κατακτήσεις
 • -Να μη τολμήσει η κυβέρνηση να βάλει χέρι στα σωματεία των εργατών, στο «δικαίωμα του συνέρχεσθε», να κόψει τα κουλά της από το δικαίωμα στην απεργία. Δεν θα ανεχθούμε κανέναν απεργοσπαστικό μηχανισμό κυβέρνησης κι εργοδοσίας.
 • -Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τις ειδικότητες στα λιμάνι.
 • -Να μετατραπούν όλες οι 16αρηδες στη ΣΕΠ ΑΕ-DPORT, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης με όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Να δοθεί το επίδομα των ΒΑΕ κι έκτατο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
 • -Προσλήψεις με όρους που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς όρους για όλους , νέους και παλιούς εργαζόμενους. Μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους Απασχόλησης. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
 • -Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

Εκ του ΔΣ του ΕΝΕΔΕΠ

o Πρόεδρος ο Γραμματέας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: