«Η δύναμη είναι στα χέρια των διανομέων»! – Ο αγώνας συνεχίζεται στη Wolt, μετά την άρνηση της εταιρείας να δεχτεί τα αιτήματά τους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η απόφαση πάρθηκε μετά την άρνηση της Wolt, στη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, να δεσμευτεί για τα αιτήματά τους, γεγονός που προκάλεσε την οργή των διανομέων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εταιρείας – Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 6 Απρίλη

Να συνεχίσουν τον αγώνα με Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 4.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Studio», προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους, αποφάσισαν οι διανομείς της «Wolt» στην Αθήνα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την άρνηση της εταιρείας, στη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, να δεσμευτεί για τα αιτήματά τους, γεγονός που προκάλεσε την οργή των διανομέων, που είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, οι διανομείς της «Wolt» αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν, καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο. Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη «Wolt» με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη. Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής – εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Συνδικ. Επισιτ. – Τουρισμ. και Ξενοδοχ. Ν. Αττικής: Καλεί στην γενική συνέλευση των διανομέων της «Wolt» στις 6 Απρίλη

Καλώντας στην γενική συνέλευση των διανομέων της «Wolt» την Πέμπτη 6 Απρίλη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Η απεργιακή κινητοποίηση από τους διανομείς της WOLT, η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, απέδειξαν στην εταιρεία ότι η δύναμη είναι στα χέρια των διανομέων. Οι διανομείς έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν όλη τη δραστηριότητα, όλες τις παραγγελίες προς διανομή.

Η απόφαση της εταιρείας να μην ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα των διανομέων, είναι η βασική αιτία όπου θα οδηγήσει σε νέες πολύ μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις! Οι διανομείς τους αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, το εισόδημα της οικογένειας μας!

Ανασυντασσόμαστε, οργανωνόμαστε καλύτερα και δυναμώνουμε συλλογικά τον αγώνα μας μέσα από τη γενική συνέλευση μας! Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε :

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση χλμ 0,40 cents από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθεία με την Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής – εξοπλισμό. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. 

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Έλληνες και μετανάστες διανομείς, ενωμένοι και οργανωμένα θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος.

Όλοι την Πέμπτη στις 16.30 στoν κινηματογράφο STUDIO, Σταυροπούλου 33 Πλ. Αμερικής».

Στο πλαίσιο της τέταρτης μέρας απεργίας των διανομέων στην πλατφόρμα «Wolt» και της συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της εταιρείας, εκπρόσωποι από τα σωματεία και Επιτροπή των απεργών ζήτησαν συνάντηση με την εταιρεία, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν διαμορφώσει.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει φτιάξει δική της λίστα θέλοντας να επιλέξει με ποιους θα μιλήσει. Συγκεκριμένα, θέλησε να αποκλείσει από την Επιτροπή με την οποία θα συναντηθεί, τον εκπρόσωπο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού.

«Αυτό σημαίνει ότι θέλει να συνεχίσει η αδήλωτη εργασία στους στολάρχες. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να συνεχίσουν εκατοντάδες συνάδελφοι μετανάστες να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Εκτός από το καθεστώς του «συνεργάτη», σημαντικό μέρος των διανομέων εργάζονται σε ακόμα χειρότερες συνθήκες, ως υπάλληλοι «εργολάβων», που τους απασχολούν με λειψά ένσημα και ασφάλιση, ενώ παρακρατούν μεγάλο μέρος των αποδοχών τους.

Την ώρα της κινητοποίησης, έγιναν καταγγελίες ότι στολάρχες απειλούν διανομείς να πιάσουν δουλειά γιατί αλλιώς θα τους «κλείσουν» την εφαρμογή. Στο πλαίσιο αυτό, το Συνδικάτο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των διανομέων.

Μάλιστα, κάτω από την αποφασιστικότητα των απεργών, στην αντιπροσωπεία για τη συνάντηση συμπεριελήφθη ο αντιπρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου.

Στο μεταξύ, στην κινητοποίηση των εργαζομένων έφταναν μηνύματα αλληλεγγύης. «Σε μια ώρα ξεκινάει απεργία από τους συναδέλφους της “Wolt” της Γερμανίας. Είμαστε μαζί τους. Τους στέλνουμε κι από εδώ το μήνυμα της νίκης», τόνισαν οι εργαζόμενοι. Στη συνέχεια, από τα μεγάφωνα ακούστηκε μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλαν στους συναδέλφους τους, ντελιβεράδες της πλατφόρμας από τη Γεωργία.

«Όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενοι από όλες τις χώρες της Ευρώπης, γινόμαστε μια γροθιά», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Στεφανάκης.

Συγκεκριμένα, την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των διανομέων της «Wolt» στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι ντελιβεράδες της «Wolt» στη Γεωργία. «Είμαστε δίπλα σας. Όλοι μαζί στον αγώνα. Θα νικήσουμε!», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου των ντελιβεράδων της «Wolt» στη Γεωργία προς τους διανομείς της «Wolt» στην Ελλάδα.

Το μήνυμα αλληλεγγύης διαβάστηκε στη συγκέντρωση των διανομέων της «Wolt» στην Αθήνα, από τον Γιώργο Στεφανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους διανομείς της «Wolt».

902.gr

Φωτογραφίες: Aris Oikonomou / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: