Γιάννενα: Εργαζόμενοι της Market In επέστρεψαν στη δουλειά μετά απο 6 χρόνια περήφανου αγώνα! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Γυρίζουν νικητές γιατί πίστεψαν στη δύναμή τους,  εμπιστεύτηκαν το σωματείο τους, στηρίχθηκαν από τον γιαννιώτικο λαό. Γυρίζουν με ψηλά το κεφάλι. Έκαναν πράξη το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!

Χτύπησαν κάρτα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια περήφανου αγώνα οι εργαζόμενοι της «Market In» στο κατάστημα της Χ. Τρικούπη στα Γιάννενα. Με ένα ζεστό χειροκρότημα, φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές, τους συνόδευσαν μέχρι την πόρτα, σήμερα το μεσημέρι. Γυρίζουν νικητές γιατί πίστεψαν στη δύναμή τους,  εμπιστεύτηκαν το σωματείο τους, στηρίχθηκαν από τον γιαννιώτικο λαό. Γυρίζουν με ψηλά το κεφάλι. Έκαναν πράξη το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Ιωαννίνων για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του Αρείου Πάγου που δικαιώνει πλήρως τους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους. Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και υποχρεώνει την εργοδοσία να τους απασχολήσει αναδρομικά από το 2017 και ταυτόχρονα να τους καταβάλει μισθούς και ασφάλιση για όλα αυτά τα χρόνια. Είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις, που η «Market In» αρνούνταν χωρίς κανένα κόστος να εφαρμόσει, με τις «πλάτες» των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Όλα αυτά τα χρόνια η εργοδοσία εξαπέλυσε μία βιομηχανία μηνύσεων και συλλήψεων, επιστράτευσε την οργανωμένη κρατική καταστολή, ακόμη και τραμπούκους για να τους εκφοβίσει. Όμως οι εργαζόμενοι, άλλοτε με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, άλλοτε με απεργιακές φρουρές έξω από το κατάστημα, άλλοτε με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από τις δικαστικές αίθουσες δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία των διεκδικήσεών τους. Έξι χρόνια πάλεψαν με την ορμή της πρώτης μέρας.

Έξι μέρες πριν την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων μιας ακόμη αντιλαϊκής κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι της «Market In» στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της αντίστασης, της αμφισβήτησης της σημερινής βαρβαρότητας, της οργάνωσης για τις δικές του ανάγκες. Το ημερολόγιο έγραψε 1η Ιούλη.

902.gr

 

Δείτε ακόμα:

Εργαζόμενοι στα Market In στα Γιάννενα: «Νικήσαμε! Γυρίζουμε στη δουλειά με το κεφάλι ψηλά!» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: