Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός, ο καπιταλισμός είναι ο ιός… – Μέλη του ΣΕΤΕΠΕ έκαψαν τη μαύρη βίβλο της εργοδοσίας στο ΥΜΑΘ

Είδαμε μειώσεις, απολύσεις, φοροληστεία εις βάρος μας, μετρήσαμε ακόμα και νεκρούς ή σακατεμένους για να βγάλουν κέρδη μια χούφτα μεγαλο-επιχειρηματίες. Στον δικό μας κλάδο, τα κέρδη τους πήγαν τρένο μες στην κρίση και βγήκαν από τον δικό μας ιδρώτα. Να μην τους περάσει από το μυαλό ότι θα πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα.

Τα μέλη του ΣΕΤΕΠΕ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής) είναι στην πρώτη γραμμή, εκτίθενται στον κίνδυνο, μετράνε νεκρούς και σακατεμένους για να δουν τα αφεντικά τους να πλουτίζουν με τον δικό τους ιδρώτα. Οργανώνουν όμως τον αγώνα τους, γιατί τα δικαιώματά τους δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Σήμερα το πρωί έκαναν κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου το μόνο στο οποίο συμφώνησαν με τον υπουργό είναι ότι τα χειρότερα έρχονται, ενώ παράλληλα έκαψαν συμβολικά τη μαύρη βίβλο της εργοδοσίας στην πανδημία, με όλα τα περιστατικά και τις καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Στο τέλος της κινητοποίησης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου είπε μεταξύ άλλων.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Υπουργό πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας και δεν το λέμε ως σχήμα λόγου… Και αυτό είναι το μόνο στο οποίο συμφωνήσαμε. Δε μας αρκεί να δεχόμαστε προβληματισμούς και ευχολόγια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες εν έτει 2020.

Έχουμε δει μειώσεις, απολύσεις, φοροληστεία εις βάρος μας, μετρήσαμε ακόμα και νεκρούς ή σακατεμένους στον κλάδο μας για να βγάλουν κέρδη μια χούφτα μεγαλο-επιχειρηματίες. Στον δικό μας κλάδο, τα κέρδη τους πήγαν τρένο μες στην κρίση και βγήκαν από τον δικό μας ιδρώτα. Να μην τους περάσει από το μυαλό ότι θα πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα.

Τώρα επιβεβαιώνεται στην πράξη ποιοι είναι οι χρήσιμοι και ποιοι εντελώς αχρείαστοι. Επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Εμείς διεκδικούμε αυτό που παράγουμε. Δικό μας είναι και πρέπει να το πάρουμε.

Χτες τα μέλη του Σωματείου έκαναν μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, στέλνοντας καθαρό μήνυμα: ούτε σας είχαμε, ούτε σας έχουμε εμπιστοσύνη.

Κινητοποίηση ΣΕΤΕΠΕ – Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2020

Κ. Μητσοτάκη, ούτε σας είχαμε, ούτε σας έχουμε εμπιστοσύνη

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Mittwoch, 29. April 2020

Οι εργαζόμενοι του κλάδου που συσπειρώνονται στο σωματείο τους, δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού το πρωί της Παρασκευής για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: