Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ: «Θέλουμε δουλειά, καμίνια – μηχανές βάλτε τα μπροστά»

Την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη όλα τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατεβαίνουν για μια ακόμη φορά στην Αθήνα – Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη η μεγάλη σύσκεψη – συλλαλητήριο στη Λάρυμνα

«Θέλουμε δουλειά, καμίνια – μηχανές βάλτε τα μπροστά»: Αυτό είναι το ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, της ενιαίας επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, στις 12 μ., όλα τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατεβαίνουν για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας την άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων οι οποίες λήγουν στο τέλος του έτους. Παράλληλα, προετοιμάζουν τη μεγάλη σύσκεψη – συλλαλητήριο Σωματείων και φορέων την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας για τον συντονισμό και οργάνωση της συνέχισης του αγώνα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας «τρέχει» παράλληλα ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, ενημέρωσης και συντονισμού με άλλες επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως οι βιοπαλαιστές αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Αντιπροσωπεία του Σωματείου μάλιστα συμμετείχε στην κινητοποίηση βιοπαλαιστών ελαιοπαραγωγών και επαγγελματιών, στη Λαμία, ενάντια στο νομοσχέδιο της φορολεηλασίας τους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καλώντας σε συντονισμό και κοινό αγώνα.

Σε συλλογικές διεργασίες για την κλιμάκωση του αγώνα βρίσκονται και τα υπόλοιπα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Το Σωματείο στα μεταλλεία της Εύβοιας προχώρησε την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη σε συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Σωματείων της Λάρυμνας και των μεταλλείων του Αη Γιάννη Βοιωτίας. Εκεί οι εργαζόμενοι της Εύβοιας πήραν απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών με αίτημα την άμεση ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στο τέλος του έτους, ξεκαθαρίζοντας ότι απαιτούν δουλειά και όχι προγράμματα φτώχειας και ανεργίας. Παράλληλα τόνισαν τη σημασία της σύσκεψης στις 17 Δεκέμβρη για τη συνέχιση του αγώνα και τον συντονισμό με τις τοπικές κοινωνίες.

Ηδη Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα από ολόκληρη τη χώρα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας παράλληλα συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας αλλά και στη μεγάλη σύσκεψη της επόμενης Κυριακής.

«Κοινός αγώνας για να μη μαραζώσει ο τόπος μας»

Μπροστά στην κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό της ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να λυγίσουν. Τέσσερα χρόνια τώρα, όσο κι αν προσπάθησε να κάμψει την αντίστασή μας, δεν τα κατάφερε. Οσο κι αν μας συκοφάντησε, όσο κι αν προσπάθησε να μας διχάσει, παραμένουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας και ετοιμαζόμαστε για την τελική σύγκρουση», αναφέρει και προσθέτει:

«Τη Δευτέρα κατεβαίνουμε στην Αθήνα και στο υπουργείο Οικονομικών για να απαιτήσουμε δουλειά. Να απαιτήσουμε να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, μέχρι η ΛΑΡΚΟ να μεταβιβαστεί στον νέο ιδιοκτήτη και μέχρι τότε, με ευθύνη της κυβέρνησης, να υπάρξει διάλογος μεταξύ εργαζομένων και του νέου ιδιοκτήτη και υλοποίηση σχεδίου συντήρησης – προετοιμασίας επαναλειτουργίας. Δεν εφησυχάζουμε, δεν ακούμε τους ψιθύρους που λένε ότι όλα θα ρυθμιστούν. Εμείς το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι οι συμβάσεις μας λήγουν στο τέλος του έτους και η κυβέρνηση αρνείται ακόμη και να μας συναντήσει».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Πολίτης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη σύσκεψη – συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού όλα τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας.

«Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη μεγάλη σύσκεψη, τον Δεκέμβρη του 2019, που ήταν η αφετηρία για τον αγώνα μας, που αγκαλιάστηκε πλατιά από ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, από τον λαό της περιοχής, από συναδέλφους μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στον ίδιο χώρο, θέλουμε να δοθεί το σύνθημα της συνέχειας του αγώνα και της νέας κλιμάκωσης.

Ηδη η περιοχή της Λοκρίδας έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα από το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ. Εχει χαθεί εισόδημα πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα από τη μισθοδοσία των εργαζομένων και τα χρήματα που έπαιρναν μικροεργολάβοι και προμηθευτές. Την ίδια στιγμή, η ακαρπία τσακίζει τους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς, που είναι βασική καλλιέργεια στην περιοχή, ενώ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίας της περιοχής.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε συλλόγους, σε μαζικούς λαϊκούς φορείς. Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής μας, οργανώνουμε από κοινού τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας, καλούμε σε ξεσηκωμό για να μη μαραζώσει ο τόπος μας».

  • Για την κάθοδο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, το Σωματείο της Λάρυμνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις 4 τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις 4 πρώτες της απογευματινής βάρδιας, ενώ λεωφορεία θα αναχωρήσουν από: Πύλη εργοστασίου (10 π.μ.), Μαλεσίνα (10 π.μ.), Αϊ – Γιάννη (10 π.μ.), Παύλο (10 π.μ.), Παραλία Λάρυμνας (10 π.μ.), Μαρτίνο (10.15 π.μ.), Κάστρο (10.15 π.μ.), Ακραίφνιο (10.15 π.μ.). Επίσης, από: Ψαχνά (10 π.μ., δημαρχείο), Ν. Αρτάκη (10.15 π.μ., κεντρική πλατεία), Χαλκίδα (10.30 π.μ., Πάρκο Βούρκου).
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: