Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές συνδικαλιστές. Στήριξη στον διωκόμενο πρόεδρο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και ΕΚ Πειραιά, Μ. Μπεκρή

“Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τα δικαστήρια, όσο κωλυσιεργούν να αποδώσουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για μια σειρά εργοδοτικά εγκλήματα στις κατασκευές, στα λιμάνια, στα Τέμπη, κ.α. άλλο τόσο σπεύδουν με μεγάλη ταχύτητα να κυνηγήσουν πρωτοπόρους αγωνιστές. Λέμε και σε αυτήν ανοιχτά και ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ”

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την τρομοκρατική δίωξη του συναδέλφου πρόεδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μάρκου Μπεκρή

   Σέρνεται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια, τη Δευτέρα 11 Μάρτη, με αφορμή τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες 2 και 3 της COSCO στις 25-31 Οκτωβρίου του 2021, απαιτώντας μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. 

   Ήταν οι μέρες που οι εργάτες στις προβλήτες αυτές, ξεσηκώθηκαν και πρωτοστάτησαν για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, έπειτα από το εργοδοτικό έγκλημα και τον θάνατο του εργάτη Δημήτρη Δαγκλή. Ήταν οι μέρες που ο απεργιακός αγώνας των λιμενεργατών κυνηγήθηκε ανελέητα από θεούς και δαίμονες, νικηφόρος όμως προπομπός για Σ.Σ.Ε, δουλειά για όλους με δικαιώματα, ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

   Είχαμε σημειώσει τότε: Ο αγώνας των λιμενεργατών συσπειρωμένων στο σωματείο τους την ΕΝΕΔΕΠ, μας δείχνει στην πράξη πώς “δένεται το ατσάλι”. Η εργατική τάξη, έπειτα από την εποποιία των χαλυβουργών πριν λίγα χρόνια, τη διαρκή πάλη των εργατών της ΛΑΡΚΟ, το νικηφόρο αγώνα των διανομέων της e-food, ξαναδείχνει τη δύναμη της κάνοντας πράξη ότι «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά».

   Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, ΣΕΒ και αφεντικά της cosco αν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους άθλιες και αντεργατικές μεθοδεύσεις θα λυγίσουν το δίκιο του αγώνα όλης της εργατικής τάξης, τους λέμε ανοιχτά και ξεκάθαρα: ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

   Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τα δικαστήρια, όσο κωλυσιεργούν να αποδώσουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για μια σειρά εργοδοτικά εγκλήματα στις κατασκευές, στα λιμάνια, στα Τέμπη, κ.α. άλλο τόσο σπεύδουν με μεγάλη ταχύτητα να κυνηγήσουν πρωτοπόρους αγωνιστές. Λέμε και σε αυτήν ανοιχτά και ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα

Να σταματήσει κάθε είδους δίωξη ενάντια στον συνάδελφό μας Μάρκο Μπεκρή και σε οποιονδήποτε άλλο πρωτοπόρο εργάτη.

Η Διοίκηση

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: