“Εμείς πλασιέ των χρημάτων των εργαζομένων δε θα γίνουμε ” – Κινητοποίηση ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό (VIDEO)

Τη φιέστα των κορακιών της ιδιωτικής ασφάλισης χάλασε παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στη διάρκεια του συνεδρίου της ΕΛΕΤΕΑ

Απάντηση στη φιέστα κυβέρνησης – εργοδοτών που μετατρέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση των εργαζόμενων ακόμα περισσότερο σε πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών έδωσαν το πρωί συνδικάτα και φορείς, την ώρα που διεθξάγονταν το 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και άλλους φορείς ιδιωτικής ασφάλισης.

Παρεμβάσεις έγιναν από το Νίκο Παπαγεωργίου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και το Γιώργο Στεφανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Στις παρεμβάσεις αναδείχθηκε ο ιδιαίτερα αρνητικός για τους εργαζόμενους αντιασφαλιστικός νόμος που προωθείται και οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης υγείας και ασφάλισης στην οποία στοχεύει. Σημειώθηκε χαρακτηριστικά ότι “μας λένε πόσα θα δώσουμε, αλλά όχι πόσα θα πάρουμε”, πως αν ένα επαγγελματικό ταμείο πτωχεύσει, οι εργαζόμενοι δε θα πάρουν ούτε το κεφάλαιό τους, ότι ο λαός έχει μνήμη και θυμάται τι έγινε σε υποθέσεις τύπου Ασπίς Πρόνοια. Τονίστηκε πως “εμείς πλασιέ των αποθεματικών, των χρημάτων των εργαζομένων δε θα γίνουμε”, αφού “δεν είμαστε Παναγόπουλος, Κιουτσούκης, Βασιλόπουλος”, που θα μπορούσαν κι αυτοί να είναι ομιλητές στην εκδήλωση και ίσως γίνουν στο μέλλον. Δόθηκε υπόσχεση πως, κι αν ακόμα περάσει ο νόμος – έκτρωμα, ο αγώνας για τη μη εφαρμογή του θα συνεχιστεί και “να πάνε να κόψουν το κεφάλι τους”.  Παράλληλα, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 18ης Φλεβάρη και τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 10.30 π.μ στα Προπύλαια.

Κεντρικά συνθήματα των συγκεντρωμένων ήταν

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-λαιμητόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Όλοι στην απεργία στις 18 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: