Εκτός από τα μπάνια του λαού υπάρχουν και τα δωρεάν λαϊκά μπάνια του ΕΚ Ιωαννίνων

Δωρεάν εκδρομή στη Λούτσα Πρεβέζης διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τις 2 Αυγούστου.

Όλοι έχουν ακουστά τα “μπάνια του λαού”, συχνά όμως το κόστος τους είναι τόσο δυσβάστακτο, ειδικότερα για μια οικογένεια με παιδιά, ώστε καταλήγει πολυτέλεια, κάθε άλλο παρά λαϊκή. Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Εκ Ιωαννίνων που για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει δωρεάν εκδρομές για μπάνιο για τα μέλη των σωματείων που υπάγονται σε αυτό. Για δεύτερη Κυριακή, στις 2 Αυγούστου, οργανώνεται εκδρομή για μπάνιο στη λούτσα Πρεβέζης, με ώρα αναχώρησης στις 8.00 το πρωί από την Περιφέρεια (Κεντρική Πλατεία) και αναχώρηση στις 5 το απόγευμα από τη Λούτσα. Η μόνη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής ως την Παρασκευή το μεσημέρι (9.00-14.00) στο τηλέφωνο 2651032513. Η διοργάνωση θα λαμβάνει υπόψη και όλα τα μέτρα προστασίας. Όπως σημειώνει το ΕΚ σε ανακοίνωσή του:

«Βρισκόμαστε σε νέα καπιταλιστική κρίση, με χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, εντατικοποίηση και πολλοί εργαζόμενοι έχουν υποχρεωθεί ήδη να κάνουν χρήση όλης της κανονικής τους άδειας την περίοδο της πανδημίας. Η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων θα ενταθεί μπροστά στα σχέδια ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων», προσθέτοντας πως

«Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και των ανέργων για αναψυχή, ξεκούραση και διακοπές, απέναντι στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών δεν θα πάνε ούτε φέτος διακοπές. Ενώ μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν έχει τη δυνατότητα έστω για μία εκδρομή στη θάλασσα. Η απάντηση των εργατών, των υπαλλήλων, των ανέργων, των σωματείων της πόλης είναι η αλληλεγγύη!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: