ΕΚ Σάμου: Κυβέρνηση, ΜΑΤ, εργοδοσία χτυπάνε στο ψαχνό! Αλληλεγγύη στους απεργούς στη “Μαλαματίνα”

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Για όσους τυχόν δεν καταλαβαίνουν αυτή τη φράση ας ρωτήσουν τους εργάτες στην cosco, στην e-food, τους οικοδόμους…

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

  Πριν δυο εβδομάδες χαιρετίσαμε τον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δίνουν πολυήμερη απεργιακή μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς καταστολής, διεκδικώντας ανάκληση των 15 απολύσεων, αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ καθώς και την αυριανή απεργία στο νομό Θεσσαλονίκης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

   Παράλληλα καταγγείλαμε τη σύλληψη μελών του επιχειρησιακού σωματείου στην εταιρεία, κατ εντολή κυβέρνησης, εργοδοσίας και εισαγγελίας Θεσσαλονίκης,  απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι απεργοί συνδικαλιστές.

   Σήμερα από νωρίς το πρωί συνεχίστηκε νέος γύρος βίας προς τους απεργούς, καθώς η κυβέρνηση λειτουργώντας ως “μπράβος” της εργοδοσίας που έχει στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, έστειλε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και Εισαγγελείς για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ο  τραυματισμός τουλάχιστον πέντε εργαζομένων. Ένας εκ των οποίων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Γιάννης Φραγγίδης,  που βρίσκεται  τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ κάτω από το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων, μέσα στο νοσοκομείο και επιδιώκουν να τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο. Ταυτόχρονα τα αφεντικά της εταιρείας επιχείρησαν να μπάσουν και απεργοσπάστες.

   Η ευθύνη της κυβέρνησης δε σταματά εδώ, καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους και με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

 Η διοίκηση του Ε.Κ.Σ:

  • Στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι συνεχίζουν ανυποχώρητα τον απεργιακό αγώνα τους με νέες απεργίες. 
  • Απαιτεί την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο χώρο του εργοστασίου.
  • Απαιτεί να ικανοποιηθούν όλα τα δίκια αιτήματα των συναδέλφων μας και κυρίως να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους οι 15 απολυμένοι.

  Θα το ξαναπούμε για άλλη μια φορά: Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται! Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε να μας περάσουν νέες αλυσίδες με τους νόμους-εκτρώματα που χρησιμοποιούν. 

   Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Για όσους τυχόν δεν καταλαβαίνουν αυτή τη φράση ας ρωτήσουν τους εργάτες στην cosco, στην e-food, τους οικοδόμους…

Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: