Δυο ατυχήματα σε μια βδομάδα στο ίδιο πλοίο στη Δραπετσώνα

Όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αναδεικνύουν ότι πλέον τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα και αυτό σε συνδυασμό με την πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών, οδηγούν καθημερινά συναδέλφους στα νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τις εγκληματικές παραλείψεις κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής που είχαν σαν αποτέλεσμα νέο εργατικό ατύχημα στο πλοίο «OLYMPUS» στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σήμερα Τρίτη 18 Ιούνη στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει στο ίδιο πλοίο, σε διάστημα μικρότερο μιας εβδομάδας.

Μπροστά στην καθημερινότητα των εργατικών ατυχημάτων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών προχωρούν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Ιούνη από τις 10 π.μ. ως τις 12 μ. και σε συγκέντρωση έξω από τα Ναυπηγεία Φρατζή στο Πέραμα.

Στην ανακοίνωση των κλαδικών σωματείων αναφέρονται τα εξής:

«Δεν έχει προλάβει ακόμα να στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία καταγγελία μας στις 12/6/2019 με την οποία καταγγείλαμε πολλαπλά εργατικά ατυχήματα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, άλλο ένα έρχεται να προστεθεί σήμερα Τρίτη 18 Ιούνη στο ίδιο πλοίο στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όπου εκτελεί εργασίες η Επιχείρηση ARCO ΕΠΕ.

Συγκεκριμένα στο πλοίο “OLYMPUS”, από εγκληματική παράλειψη εφόσον σε άνοιγμα στο κεντρικό γκαράζ του πλοίου που επικοινωνεί με το χώρο του μηχανοστασίου δεν υπήρχε σταθερό προστατευτικό ρέλι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ξέφυγε ένα βαρύ αντικείμενο (καβαλέτο) και έπεσε στον χώρο του μηχανοστασίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος.

Όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αναδεικνύουν ότι πλέον τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα και αυτό σε συνδυασμό με την πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών, οδηγούν καθημερινά συναδέλφους στα νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Τα Σωματεία μας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν τα τελευταία χρόνια με επανειλημμένες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις υπομνήματα, δελτία Τύπου και καταγγελίες που προειδοποιούν για τις συνθήκες γαλέρας που οι εργοδότες έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας, παρά την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης και των οργάνων της για την ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς της Ν/ Ζώνης.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε για άλλη μια φορά να διενεργηθεί έλεγχος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των εργαζομένων».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: