“Δεν θα διώξουμε τον εργολάβο για να προσλάβουμε εσάς, δεν γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω σας…”

Το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προς τις 31 απολυμένες καθαρίστριες του Πανεπιστημίου.

• Δεν θα διώξουμε τον εργολάβο για να προσλάβουμε εσάς, δεν γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από εσάς…
• Δεν θα σας δώσουμε λογαριασμό για το πώς θα γίνεται η καθαριότητα του πανεπιστημίου καθώς και από ποιόν και για πόσο χρονικό διάστημα…
• Ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ θα γίνει όποτε θέλουμε… (σ.σ.: κι ενώ υπάρχει δέσμευση από την Σύγκλητο πως θα μεριμνήσει για τη διεξαγωγή του και την πρόσληψη όσων συναδέλφων μένουν εκτός ΑΣΕΠ.
• Δεν θα λογοδοτήσουμε στις καθαρίστριες για το τι κάνει και τι δεν κάνει η Πρυτανική αρχή, δεν έχετε καμία δουλειά εδώ φύγετε από το κτήριο…

Αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα για τη στάση της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προς τις 31 απολυμένες καθαρίστριες του Ιδρύματος, σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας. Η απάντηση του Πρύτανη στο σταθερό και πάγιο αίτημα του Σωματείου για την επαναπρόσληψή τους -μετά το τέλος της σύμβασης με τον εργολάβο, το Φλεβάρη- ήταν η λεκτική επίθεση.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο:

Όχι μόνο δεν μας δόθηκε καμιά απάντηση για την επίλυση του ζητήματός μας αλλά συνεχίστηκε η κοροϊδία, η ειρωνεία και η απαξίωση προς όλες τις συναδέλφισσες, αυτή την τακτική την γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι αρμόδιοι της πρυτανικής αρχής όπως βέβαια και το να κάνουν το ¨καλό παιδί ¨στην κυβέρνηση υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του σωματείου σημειώνει ότι δε θα ανεχτεί τον εμπαιγμό, και πως ο αυταρχισμός δε θα εμποδίσει το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι τους τελευταίους δύο μήνες, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών μετά τη λήξη της εργολαβίας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους όσο συνεχίζουν να απαξιώνουν το δικαίωμά μας στην εργασία.
Να δοθεί τώρα λύση!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: