Δεν είμαστε μόνοι μας! – Ανασυγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Κοινωφελών Εργαζόμενων στη Ρόδο!

Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς συγκροτήσαμε Επιτροπή Αγώνα, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ίση αμοιβή και όρους εργασίας. Ίδια δικαιώματα σε όλους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς συγκροτήσαμε Επιτροπή Αγώνα, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ίση αμοιβή και όρους εργασίας. Ίδια δικαιώματα σε όλους!

Οι εργατικοί φορείς της περιοχής μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν στήριγμα του αγώνα μας. Θεωρούμε ότι οι παρεμβάσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση του δίκαιου αιτήματός μας. Απόδειξη είναι η θετική στάση της σημερινής δημοτικής αρχής και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου (Δεκέμβριος 2019) ως προς την αποδοχή της αγωγής μας.

Δυστυχώς εδώ και 1 χρόνο, η Επιτροπή Αγώνα δεν ανταποκρίθηκε με συνέπεια, διαφάνεια και αλληλεγγύη ως όφειλε στα μέλη της αλλά και στους εργατικούς φορείς. Ατόνησε η συλλογική δράση, εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της!

Κάνοντας τον απολογισμό μας, αξιολογώντας τα λάθη και τις παραλείψεις από τους πρώην εκπρόσωπους της Επιτροπής Αγώνα, αποφασίσαμε ως ενεργά μέλη την ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δήμου Ρόδου. Επιλέξαμε νέους εκπρόσωπους. Αποκτήσαμε νέα διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου. Επίσης, οι ανακοινώσεις μας θα δημοσιεύονται σε ιστοσελίδα για συμβασιούχους.

Η ανασυσταθείσα Επιτροπή Αγώνα έχει ως αρωγούς: το Πλαίσιο Δράσης (Ιούλιος 2019), τους εργατικούς φορείς, την θετική στάση της δημοτικής αρχής Ρόδου και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος μας είναι να γίνει αποδεκτή και από τα δικαστήρια η αποδοχή της αγωγής μας στην προσεχή εκδίκασή της (Μάιος 2021). Να αναγνωρισθεί ΟΡΘΑ ότι είμαστε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ κι όχι ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ.

Δεν θα είμαστε μόνοι μας. Η συλλογική δράση της Επιτροπής μας, θα ανταποκριθεί και στα αιτήματα όλων των εργαζομένων της περιοχής μας, όπου ιδιαίτερα στις συνθήκες πανδημίας είναι πιο οξυμένα.

Ρόδος, 26-02-2021

Εκ της ανασυσταθείσας
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Χανδακάρη Κυριακή
Ντάνης Αριστείδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: