Δ.Α.Σ. – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Όχι στην εκχώρηση της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας σε ιδιώτες εργολάβους – Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε ολόπλευρα τις συμβασιούχες καθαρίστριες – καθαριστές  στο ΓΝ Κέρκυρας που με απόφαση του σωματείου τους κήρυξαν τετράωρες Στάσεις Εργασίας στην πρωϊνή (7:00 – 11:00 πμ) και (15:00 – 19:00 μμ)  στην απογευματινή βάρδια   από 12/9, 13/9 και 14/9. 

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε ολόπλευρα τις συμβασιούχες καθαρίστριες – καθαριστές  στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που με απόφαση του σωματείου τους κήρυξαν τετράωρες Στάσεις Εργασίας στην πρωϊνή (7:00 – 11:00 πμ) και (15:00 – 19:00 μμ)  στην απογευματινή βάρδια   από 12/9, 13/9 και 14/9. 

     Η νέα απαράδεκτη  απόφαση της δ/σης του Γ.Ν.Κ. να προχωρήσει σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό για παράδοση της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτη εργολάβο, έρχεται ως φυσική συνέχεια της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων που απαξίωσαν και αποψίλωσαν τον κλάδο της Υγείας και τις υπηρεσίες του από μόνιμο προσωπικό. 

     Δικαίως οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΓΝΚ ανησυχούν πως αυτή η εξέλιξη θα σημάνει και την οριστική απόλυσή τους. Ας σημειωθεί ότι οι 30 εργαζόμενοι  ζουν με το άγχος της εργασιακής ομηρείας  από το 2017 με συνεχείς παρατάσεις ή ανανεώσεις των 3μηνων συμβάσεων. Για την κατάσταση αυτή έτσι όπως διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ευθύνονται  διαχρονικά  όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και κατά καιρούς διοικήσεις του νοσοκομείου.

     Σε τοπικό επίπεδο είναι ώρα να γίνει συνείδηση στους εργαζόμενους και στο λαό της Κέρκυρας, πως όσοι τεχνοκράτες διοικητές κι αν αλλάξουν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, η κατάσταση απαξίωσης και υποβάθμισης της υπηρεσιών υγείας θα συνεχίζει να εντείνεται, ενόσω θα παραμένει αλώβητη η πολιτική των κυβερνήσεων που έχουν ως σκοπό την παραπέρα  εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας

     Οι μεγάλοι εργατικοί – κοινωνικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τους υγειονομικούς (ακόμα και μέσα στο διάστημα της πανδημίας με τον  Covid) δημιούργησαν μια στέρεη αγωνιστική παρακαταθήκη ή οποία βρίσκει πλατιά απήχηση στο λαό μας.  Γι’ αυτό το λόγο είναι και παραμένει πλατιά η κοινωνική απαίτηση για Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους.

     Αυτή την πολιτική έχουμε χρέος να την αντιπαλέψουμε, προτάσσοντας το κυρίαρχο, δίκαιο λαϊκό αίτημα των καιρών για σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για δημόσια καθολική δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς ΣΔΙΤ και επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία.
  • ΟΧΙ στο «νέο Ε.Σ.Υ.» της εκχώρησης των υπηρεσιών του νοσοκομείου σε επιχειρηματικούς ομίλους και σε εργολάβους.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με επείγουσες διαδικασίες για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς – ένταξη του κλάδου υγείας στα ΒΑΕ- Επέκταση και καμιά περικοπή στο Ανθυγιεινό  Επίδομα.
  • Μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων.
  •  ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις – ιδιωτικοποιήσεις των υγειονομικών μονάδων.

***

 Στις 13/9  στη διάρκεια της Στάσης Εργασίας του Σωματείου των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα κατά την πρωινή βάρδια,  εκπρόσωπος της Δ.Α.Σ. στο Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και μέλη μας υγειονομικοί από το Ενιαίο σωματείο και το σωματείο του ψυχιατρικού τομέα στο Γ.Ν.Κ., παραβρεθήκαμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. 

     Με αυτόν τον τρόπο θελήσαμε να εκφράσουμε την έμπρακτη  στήριξη και αλληλεγγύη μας,  στον αγώνα των συναδέλφων μας  που ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον, επειδή η δ/ση του Γ.Ν.Κ. προχώρησε σε διαγωνισμό εκχώρησης όλης της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτες εργολάβους. 

     Τονίσαμε στους εργαζόμενους την ανάγκη της συσπείρωσης στα σωματεία μας, γιατί μόνο με τη συλλογική πάλη μπορούμε να εμποδίσουμε την κυβερνητική πολιτική για ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του νοσοκομείου και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της Δημόσιας υγείας.  

     Είναι πλέον κοινή η διαπίστωση σε περισσότερους εργαζόμενους, ότι όσες διοικήσεις κι αν αλλάξουν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, η κατάσταση της απαξίωσης των δομών υγείας στο νομό θα πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο, όσο παραμένει κυρίαρχη η πολιτική που θέλει την υγεία για το λαό ακριβό εμπόρευμα, για να κερδίζουν οι λίγοι.

     Μόνο ο αγώνας του εργατικού κινήματος  με τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορεί να αντιστρέψει την ζοφερή κατάσταση της απαξίωσης των δομών υγείας, προς όφελος των πολλών. Προϋπόθεση όμως για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα  αυτός ο αγώνας, είναι η  ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ  όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) που ταυτίζονται στην στρατηγική της Ε.Ε. για παραπέρα  εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Δ.Α.Σ. – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: