Χέρι – χέρι με χρυσαυγίτες οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ στον Πύργο – Καταγγελία της ΔΑΣ

“Τι δουλειά έχουν ανάμεσα σε εργάτες, οι υπερασπιστές της δολοφονικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής;”

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, το οποίο πραγματοποιεί το συνέδριό του. Αφού αρχικά οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας προσπάθησαν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε παρωδία, απόπειρα που απέτυχε χάρη στην παρέμβαση της ΔΑΣ, προσέφυγαν στην πολύτιμη βοήθεια χρυσαυγιτών αντιπροσώπων για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Οι ταξικές δυνάμεις στο ΕΚ Πύργο απαίτησαν τον αποκλεισμό από το συνέδριο του  «Σωματείου Μωσαϊκών – Πλακάδων και Συναφών Επαγγελμάτων», που δεν ανήκει στην Ομοσπονδία Οικοδόμων, από το οποίο αναδείχθηκαν χρυσαυγίτες εκπρόσωποι. Και μάλιστα όχι τυχαίοι, αλλά ο υποψήφιος της ΧΑ για το δήμο Πύργου στις περασμένες εκλογές του 2019, Ανδρέα Δημητρόπουλο. Η προσκείμενη στην ΠΑΣΚΕ πλειοψηφία της διοίκησης απέρριψε ακόμα και το αίτημα για ψηφοφορία σχετικά με το ζήτημα της παρουσίας των φασιστών στο συνέδριο. Ο λόγος για τον εναγκαλισμό με τους χρυσαυγίτες είναι ότι η ΠΑΣΚΕ αποβλέπει με τη συμμετοχή του εν λόγω σωματείο να βγάλει έναν ακόμα αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ.

Την ντροπιαστική αυτή και προσβλητική για την εργατική τάξη της περιοχής στάση κατήγγειλε ο Άγγελος Μπουζης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων και απερχόμενο μέλος της διοίκησης του ΕΚ:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θέλουμε να βάλουμε ένα σοβαρό θέμα. Τι δουλειά έχουν ανάμεσά μας σήμερα πέντε αντιπρόσωποι χρυσαυγίτες; Τι δουλειά έχει ανάμεσά μας, ο υποψήφιος δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής; Τι δουλειά έχουν ανάμεσα σε εργάτες, οι υπερασπιστές της δολοφονικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής;

Το θετικό γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, βρέθηκε εκτός Βουλής δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η όξυνση της εκμετάλλευσης, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι νύχι και κρέας με το φασισμό. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, τα υπολείμματά της σήμερα, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Επομένως δεν έχουν καμία δουλειά σήμερα εδώ οι υπερασπιστές τους.

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους μεταλλεργάτες στο Πέραμα, τις δολοφονικές επιθέσεις και απειλές απέναντι στους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε Έλληνες και ξένους που αγωνίζονται;

Συνάδελφοι, αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του ΕΚ Πύργου,

Οι Χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Οι σάπιες ναζιστικές ιδέες τους εκφράζονται μόνο με εγκληματικές ενέργειες, γιατί έχουν ως θεωρία το ρατσισμό και καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανάμεσα στους λαούς. Γιατί έχουν σαν πρότυπα τον Χίτλερ και τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς. Ήταν συνεργάτες αυτών που αιματοκύλησαν εκατοντάδες πόλεις και χωριά της πατρίδας μας. Επιτίθενται σε εργάτες, μετανάστες και Έλληνες, γιατί υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους.

Έχει σοβαρή ευθύνη σήμερα η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Πύργου, που θέλει να βάλει μέχρι και τον υποψήφιο δήμαρχο της ΧΑ μέσα στις συλλογικές διαδικασίες του ΕΚ. Τέτοια είναι πια η κατρακύλα της ηγεσίας των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και των άλλων παρατρεχάμενων.

Οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα ναζί αποτελούν κρίσιμη εφεδρεία για το σύστημα και το κεφάλαιο. Είναι καθήκον μας απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής, απέναντι στο παρελθόν του λαού μας, που έχει υποφέρει από το φασισμό και το ναζισμό και έχει συγκρουστεί μαζί του, να μην επιτρέψουμε να σηκώσουν πάλι κεφάλι τα κατακάθια του ναζισμού, οι φασίστες.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο του ΕΚ Πύργου, να μην αποδεχτούν να είναι αντιπρόσωποι στο Συνέδριό μας οι υπερασπιστές και υμνητές της Χρυσής Αυγής. Να μην επιτρέψουν να υπάρχει μια μελανή σελίδα στην ιστορία του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Θα είναι πρωτοφανές στην ιστορία του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα, αν πάρουν μέρος τέτοιες δυνάμεις.

Εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ θέτουμε προς το σώμα των αντιπροσώπων την παραπάνω πρόταση σε ψηφοφορία. Έξω οι φασίστες από τα συνδικάτα!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: