Αθλιοτήτων συνέχεια: Ο αυταρχισμός του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. με σκοπό το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν έχει όρια

Ξέθαψαν μετά από 10 μήνες την (ανακληθείσα) εκδικητική τους απόφαση για περικοπή μισθού σε συνδικαλιστή υπάλληλο… και θέλουν εκ νέου να την εφαρμόσουν πάλι!

Η διοίκηση του διαδημοτικού Συνδέσμου Κοινωνικής προστασίας – αλληλεγγύης Κέρκυρας (ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ.) κοινοποίησε ξαφνικά, έγγραφο (στις 15/7/22) στον δημοτικό υπάλληλο Χριστοδούλου Βαγγέλη (προϊστάμενο του Ε’ παιδικού σταθμού & πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), με το οποίο του ανακοινώθηκε ότι η υπηρεσία θα προβεί σε περικοπή 400 ευρώ από το μισθό Αυγούστου 2022. 

     Η απόφαση αυτή (Οκτώβρης 2021) για περικοπή μισθού, η οποία ήταν προϊόν μεθοδεύσεων της διοίκησης του ΣΥΚΟΙΠΑ (περί δήθεν αδικαιολόγητης απουσίας του υπαλλήλου απ’ την εργασία) με πραγματικό σκοπό να τον σπιλώσουν ηθικά και υπηρεσιακά αλλά και να καταστείλλουν την συνδικαλιστική του δράση.  Η περικοπή αυτή εφαρμόστηκε ήδη στην μισθοδοσία του Νοέμβρη του 2021. Όμως κάτω απ’ την κατακραυγή των εργαζομένων και των φορέων που ξεσηκώθηκαν, κάτω απ’ την οργανωμένη αγωνιστική απάντηση των σωματείων της Κέρκυρας, η διοίκηση του ΣΥΚΟΙΠΑ υπό το φόβο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων προχώρησε σε ανάκληση της απόφασης και άρον – άρον επέστρεψε στον υπάλληλο το μισθό που του περιέκοψε. 

    Η νέα σχολική χρονιά απ’ τον Σεπτέμβρη είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει ακόμη πιο δύσκολα για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς απ’ την προηγούμενη. Το ίδιο θα συμβεί και στους παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς με τις αλλαγές προς το χειρότερο που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τους περισσότερους δημάρχους και την ΚΕΔΕ να τηρούν «σιγή ασυρμάτου», έτοιμοι να υλοποιήσουν πολιτικές που θα πλήξουν παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά και την ζωή των λαϊκών οικογενειών με παιδιά. 

     Είναι φανερό ότι κυβέρνηση, εργοδοσία και δημοτικές αρχές επιδιώκουν κλίμα φόβου στους εργαζόμενους και «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς για τα «κακώς κείμενα». Θέλουν εργαζόμενους πειθήνιους και υπάκουους.  Θέλουν σωματεία σφραγίδες που δε θ’ αντιδρούν, γι’ αυτό προσπαθούν να περιορίσουν με κάθε τρόπο εργαζόμενους και συνδικαλιστές που μιλούν και μάχονται με το οργανωμένο  συνδικαλιστικό κίνημα για εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. 

     Στη λογική αυτή εντάσσεται και ο νόμος Χατζηδάκη  που ποινικοποεί  την συνδικαλιστική δράση, με στοχοποιήσεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών ανά τη χώρα. Σ’ αυτή τη λογική εντάσσονται οι περικοπές μισθού εργαζόμενων με έωλες και κατασκευασμένες κατηγορίες.  Σ’ αυτή ακριβώς  τη λογική εντάσσονται και οι συνεχείς μεθοδεύσεις του ΣΥΚΟΙΠΑ στον συνδικαλιστή – υπάλληλο Βαγγέλη Χριστοδούλου (όπως η παύση από καθήκοντα προϊσταμένου στον Δ’ παιδ. σταθμό, υπηρεσιακή μετακίνηση, απειλές, περικοπή μισθού κλπ). 

…ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕ ΠΙΑΝΕΙ !!!

     Όλα τα προβλήματα στα σχολεία και στις κοινωνικές δομές που ανάδειξαν οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις των σωματείων, παραμένουν και οξύνονται. 

     Όσο κι αν η δημοτική αρχή Κεντρικής Κέρκυρας και η ενεταλμένη δημοτική σύμβουλος παιδείας
πασχίζουν επικοινωνιακά να δείξουν «έργο» ή πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Τα αμέτρητα τριτοκοσμικά τσίγκινα containers που συνειδητά με την πολιτική τους στοίβαξαν  πάνω από 200 παιδιά νηπιαγωγείων, είναι εδώ! Τα ασυντήρητα σχολεία και ο ανύπαρκτος αντισεισμικός σχεδιασμός – έλεγχος  είναι σοβαρά άλυτα προβλήματα,  που δεν χωράνε κάτω από  «επικοινωνιακά χαλιά». 

     Την κοροϊδία για λειτουργία νέων βρεφικών σταθμών την βιώνουν πολλές δεκάδες οικογένειες τα δυο τελευταία χρόνια,  τα δελτία τύπου όμως του ΣΥΚΟΙΠΑ και οι υποσχέσεις  από μήνα σε μήνα διαδέχονται το ένα το άλλο.  Παράλληλα κλείνουν παιδικοί σταθμοί (με ηλικίες 2,5 ετών και άνω). Αποτέλεσμα: Μεγάλος αριθμός θέσεων  χάνονται απ’ τους δημοτικούς σταθμούς  και οδηγούνται μεθοδικά μέσω των voucher του ΕΣΠΑ στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα που κάνει «χρυσές δουλειές» σε όλη την χώρα, όπως και στην Κέρκυρα.  Ακόμη και τα έργα μετατροπής σε βρεφικούς σταθμούς (ΚΑΠΗ – Δ’ παιδ. σταθμός) έχουν κατατμηθεί σε αλλεπάλληλες απευθείας αναθέσεις όπως  φαίνονται μέσα απ’ τη «diavgeia».  Την ίδια στιγμή οι παιδικοί σταθμοί έχουν ξεμείνει  επί δυο μήνες από είδη καθαριότητας και αναγκάζονται να τα αγοράζουν πολλές φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (…γι’ αυτά όμως ο ΣΥΚΟΙΠΑ  φαίνεται ότι δεν βλέπει την ανάγκη για κάποια έκτακτη απευθείας ανάθεση).  

    Όσο κι αν η Δημοτική αρχή και η πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ προσπαθούν να καλοπιάσουν τους εργαζόμενους ότι τάχα είναι μαζί τους, τόσο εκτίθενται. Από τη μια τάζουν μονιμοποιήσεις στους χρόνια όμηρους συμβασιούχους του ΕΣΠΑ, αλλά απ’ την άλλη αντί να προσλάβουν μόνιμους υπαλλήλους … υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας της κυβέρνησης  και προσλαμβάνουν κι άλλους συμβασιούχους όμηρους κι αυτούς στην αβεβαιότητα  ανανέωσης της σύμβασης ή της απόλυσης.  Δεν είναι τυχαίο που στον ΣΥΚΟΙΠΑ απ’ τους 230 εργαζόμενους που εργάζονται στις κοινωνικές δομές, μόνο οι 40 είναι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου!  Οι 190 εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι που βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα και την αβεβαιότητα στο πετσί τους με τις οικογένειές τους. 

     Είναι ξεκάθαρο πως στόχος της κυβέρνησης, των δημάρχων που την στηρίζουν και της εργοδοσίας, είναι το οργανωμένο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Γι’ αυτό δε διστάζουν να  ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Με όπλο την αλληλεγγύη, η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • To σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της δ/σης του ΣΥΚΟΙΠΑ. Να απαιτήσει εδώ και τώρα την ανάκληση της εκδικητικής περικοπής μισθού στον συνάδελφο Β. Χριστοδούλου και να αναλάβει τη νομική του κάλυψη. 

 

  • Τα σωματεία της Κέρκυρας να στηρίξουν τον συνάδελφο και πρόεδρο του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ ορθώνοντας κύμα πλατιάς αλληλεγγύης και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της δ/σης του ΣΥΚΟΙΠΑ και της δημοτικής αρχής.

ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: